Teknoloji

Google Assistant ikinci dil olarak Hintçe öğreniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google assistantGoogle’ın sesle kontrol edilebilen yapay zeka aracı Google Assistant, geçtiğimiz hafta yayınlanan mesajlaşma uygulaması Google Allo’nun bir parçası olarak dünyaya merhaba demişti. İlk etapta sadece İngilizce konuşabilen Assistant, yakında ikinci bir dili daha desteklemeye başlayacak. Dünyanın en çok konuşulan dördüncü dili olan Hintçe, Google’ın yapay zekayla işleyen asistanının desteklediği diller arasına girecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google Allo: Mesajlaşmaya yapay zeka katkısı ve arama kolaylığı geldi

Google Allo ile eş zamanlı olarak video görüşme uygulaması Duo’yu da duyurmuştu. Duo, geçtiğimiz ay içinde yayınlanmıştı. The Verge sitesine konuşan Google Başkan Yardımcısı Caesar Sengupta, Duo’nun Hindistan’da büyük bir ilgi gördüğünü belirtti. Sengupta, bu durumda Duo’nun ülkenin 2G ve 3G altyapısına göre optimize edilmiş olmasının etkili olduğunun altını çizdi. Hindistan, hali hazırda ABD ile birlikte Duo’nun en yüksek popülariteye ulaştığı iki pazardan biri konumunda. Allo’nun ülkedeki potansiyeli konusunda da umutlu olan Google, Assistant’ın Hintçe konuşmasının da bu duruma katkı sağlayacağını öngörüyor.

Google Assistant ekstra dil destekleriyle daha da gelişebilir

Hintçe veya diğer dillerin desteklenmeye başlaması Assistant açısından büyük önem taşıyor. Çünkü Assistant’ın işleyişinde yapay zeka ve otomatik öğrenme büyük bir yer tutuyor. Google Assistant, dil desteğinin gelişimi sayesinde bilgi alırken diller arasında geçiş yapabilecek. Google, Hindistan’da düzenlediği etkinlikte Assistant’ın bir Bollywood filmi hakkında bilgi ararken Hintçe ve İngilizce arasında geçiş yapabildiğini gözler önüne serdi.

Google Assistant, 2016 sona ermeden “ön izleme” etiketiyle Allo içinde Hintçe konuşmaya başlayacak. Uygulama, Hindistan’da şimdiden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER