Teknoloji

Google Asistan Launcher daha fazla Android cihazına yüklenebiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-asistan-launcher-270214

Google’ın özel ana ekran uygulaması Google Asistan Launcher ilk olarak geçen yılın sonlarına doğru Nexus 5 için çıkmıştı. Şimdi bu uygulama Android 4.1 Jelly Bean ve üstü sürümle çalışan bütün Android cihazlarına yüklenebiliyor.

Google Asistan Launcher, Türkiye’de bir türlü tam anlamıyla faaliyete geçmeyen Google’ın sanal asistan servisiyle entegre şekilde çalışıyor. Ayrıca birçok Android telefonunda bulunan standart ana ekranlara göre daha büyük uygulama kısayol ikonları barındırıyor. Google daha önce bu ana ekran uygulamasının kapsamını kendi Nexus cihazlarını içine alacak şekilde genişletmiş, Nexus 4 ve Nexus 7 gibi cihazlar da Google Asistan Launcher’ı kullanabilir hâle gelmişti. Şimdiyse şu anda kullanımda olan Android cihazlarının yüzde 75 gibi büyük bir kısmına bu başlatıcı kurulabiliyor.

Google Asistan Launcher’ın daha geniş kullanıcı kitlesiyle buluşması öncesinde Google kendi geliştirdiği uygulamaları Android ekosisteminin tümüne yaymayı sürdürüyordu. Yakın geçmişte Google Takvim, Google Klavye ve Google Kamera gibi, öncelikle Nexus cihazlarında gördüğümüz Android uygulama ve araçları Google Play’den ücretsiz olarak sunulmaya başlanmıştı. Google Asistan Launcher da ücretsiz olarak sunulan en son Google mobil ürünü oldu. İlgilenenler aşağıdaki kaynak bağlantıyı takip ederek deneyebilirler.

İLGİLİ HABERLER