Teknoloji

Google Asistan Chrome’un beta sürümüne eklendi

Google Now’ın ya da henüz tam anlamıyla faaliyete geçmemiş olsa da, Türkiye’deki adıyla Google Asistan’ın Chrome internet tarayıcısında izlerini göstermeye başlamasının üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Nihayet Google bu konuda büyük bir adım daha attı.

google-asistan-chrome-bildirim-040214

Gelen açıklamaya göre Google Asistan bildirimleri Mac, Windows ve Chrome OS için Chrome beta internet tarayıcı sürümlerine eklendi. Akıllı telefonda Google Asistan’ın kullanıldığı hesapla Chrome’a giriş yapıldığında, Google Asistan bildirimleri Chrome bildirim merkezi üzerinden de gösterilecek. OS X menü çubuğunda veya Windows sistem tepsisi içinde yer alacak küçük bir zil ikonu sayesinde Chrome bildirim merkezine de erişmek mümkün oluyor.

Aslında Google, Asistan’ı Chrome beta tarayıcısına eklemek için hayli hızlı davrandı. Daha birkaç hafta önce Google Asistan’ın resmi alfa sürümünde yer aldığını görmüştük. Beta seviyesindeki bir tarayıcı nispeten daha kararlı oluyor, tabii ki çeşitli hatalar da gözlenebiliyor. Yine de masaüstünde Google Asistan deneyimini herkesten önce test etmek isteyenler beta sürümünü deneyebilirler.

Bu arada Google Asistan’ın resmi Chrome sürümüne ne zaman ekleneceği hakkında net bir bilgi verilmedi. Ancak yakın gelecekte bunun da gerçekleşmesini bekleyebiliriz.

İlgili >> Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER