Teknoloji

Google Arts & Culture uygulaması telefonu müzeye dönüştürüyor

google-arts-culture-200716Sanat genellikle göz ardı edilse de, insanlık için büyük bir konu. İnsanlığın değerlerini cisimleştiren, kültürü koruyan ve kişisel bir tarih kaydı işlevi gören sanat eserleriyle daha yakından ilgilenmeye başlamak, zorlu ve korkutucu bir eylem olarak düşünülebilir. Ancak Google bu zorlu görevi kolaylaştırma konusunda imdada yetişiyor.

Google Arts & Culture uygulaması, 1000’i aşkın müzede bulunan sanat eserlerini avuç içine getiriyor. Çevrim içi bir galeriden daha fazlası olan uygulama, kullanıcılarının müzelerinin koleksiyonlarını çok daha derinlemesine keşfetmesini sağlıyor. Uygulama tarihi hayatın içine dahil etmek için Google Fotoğraflar, Sokak Görünümü ve 360 derecelik videolardan yardım alıyor.

Uygulamanın arama özelliği Google Fotoğraflar’ın arama özelliğine benzer biçimde işliyor. Kullanıcıların arama terimlerine uygun sergiler kısa süre içinde bulunuyor. Google Sokak Görünümü’nün sağladığı destek sayesinde Londra’da bulunan Aziz Paul Katedrali 360 derece olarak gezilebiliyor. Cardboard desteği ise bu deneyimin tamamen birinci elden yaşanmasını mümkün kılıyor. Günlük haberler, tematik listeler ve ortak müzeler tarafından hazırlanan özel sergiler barındıran uygulama, kullanıcılarını özel bir YouTube kanalına yönlendirebiliyor. “Art Recognizer” modu ise belli müzelerdeki eserlerin tanımlanmasını sağlıyor.

Google Arts & Culture sanatsal geçmişin keşfini kolaylaştırıyor

Uygulama tamamen bir müzenin yerini tutmasa da, insanlığın sanatsal geçmişinin keşfedilmesini kolaylaştıran bir araç niteliği taşıyor. Google Arts & Culture şu an için sadece Android kullanıcıları tarafından indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER