Teknoloji

Google arama sonuç sayfasında paylaşım yapmaya izin veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google arama sonuc sayfasiGoogle, geçtiğimiz yıl ABD başkanlığı için yarışan adaylara arama sonuç sayfasında paylaşım yapma izni vermişti. Artık söz konusu içeriklerle daha sık karşılaşılabilecek. Bundan böyle ABD ve Brezilya’da gerçekleştirilen web aramalarının sonuç sayfasında spor takımları ve sanatçılar tarafından yapılan paylaşımlar görülebilecek. Google arama sonuç sayfasında filmler ve müzelerle ilgili paylaşımlara da yer verecek.

Google, söz konusu paylaşımları yapabilecek organizasyonların kayıtlarını toplamaya yeni başladı. Dolayısıyla arama sonuçları sayfasında paylaşım görebilmek için bir süre beklemek gerekiyor. Google söz konusu format altında başka deneyler de yürütüyor.

Google çok sayıda arama kartı sunarak kullanıcılara aradıkları bilgilere daha hızlı ve kolay biçimde ulaştırmaya amaçlıyor. Örneğin, bir filmle ilgili arama yapıldığında prodüksiyon ekibinden gelen güncellemeler sonuç ekranında görülebilecek.

Google arama sonuç sayfaları biraz kalabalık hâle gelebilir

Arama sonuç sayfasında daha fazla bilginin gösterilmesi, sayfaların kalabalığını artırabilir. Ancak ekstra bilgiler sayesinde başka sitelere gitme ihtiyacının azalması da kullanıcılara zaman kazandıracak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER