Manşetler

Google arama motorunun tasarımını iPad ve Android tabletler için yeniden düzenledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir tablette Google üzerinden arama yapmak aslında çok da zor sayılmazdı, ancak Google’ın yapmış olduğu iyileştirmelerle birlikte bu cihazlar üzerindeki deneyim daha da kolay hâle geldi. Şirketin yayınladığı duyuruya göre hem iPad hem de Android tabletlere özel arama arayüzünde bazı optimizasyonlar hayata geçirildi. Geliştirmeler sadece parmakla daha dost olan elemanları değil, aynı zamanda daha hızlı yüklenen görüntüler ve sürekli kaydırma işlevini de kapsıyor.

Sol üstte yer alan navigasyon menüsünün butonları dokunma dostu hâle getirildi. Açılır menü sayesinde görüntüler, videolar, yerler, alışveriş ve diğer Google arama bölümleri üzerinde arama yapmak da daha kolay bir hâl almış oldu. Görüntü aramalarında, arama sonuç resimleri daha büyük ve daha hızlı yüklenir hâle getirildi, filtreleme sonuçları ise üstte yer alan navigasyon bölümünden kolaylıkla seçilebilecek.

Tablet tasarımında Google+ ile aynı zamanda hayata geçen genel Google tasarımının izleri dikkat çekiyor. Sadeleştirilmiş ve düzenlenmiş arayüz daha büyük yazı, buton ve diğer dokunmatik hedefleri bünyesi altında barındırıyor. Üstelik bu yeni Google tablet arama arayüzü cihaz hem yatay hem de dikeyde kullanıldığında düzgün şekilde çalışıyor.

Google’ın tablet arama arayüzünde yaptığı güncellemeler kademeler hâlinde hayata geçirilecek ve toplamda 36 dilde desteklenecek. iPad’de çalışacak bu arayüz, Android 3.1 Honeycomb altındaki sürümle çalışan Android tabletlerde görüntülenemeyecek. Bu yeni arayüz henüz Google.com.tr için aktif değil, ancak Google.com‘a giderek bu yeni arayüzü test edebilirsiniz.

İlgili – Google Mobile Blog

İLGİLİ HABERLER