Manşetler

Google Arama artı Sizin Dünyanız arama sonuçlarını kişisel sonuçlarla zenginleştirecek – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, “Search plus Your World” (Arama artı Sizin Dünyanız) olarak adlandırdığı yeni özelliğini duyurdu. Google’ın Google+ sosyal ağ servisinin nimetlerinden yararlanmaya başlayacak olan arama motoru bundan böyle bir Google+ kullanıcısının çevrelerinde bulunan kişilerin paylaşımlarını ve fotoğraflarını da ilgili arama sonuçlarında gösterecek. Bu arada Google kullanıcılara takibe alabilecekleri çeşitli Google+ kişilerini de tavsiye edecek. Sonuç olarak ortaya arkadaşların deneyim ve fikirlerine göre uygun hâle getirilmiş ve ihtiyaçları daha iyi karşılayan arama sonuçları çıkmış olacak.

Google bu yeni özellikle birlikte Google+ içeriklerini arama sonuçlarına ekleyecek, ancak öte yandan kullanıcıların ilgi alanları ve sıklıkla tartıştığı konulara göre arama sonuçları otomatik olarak filtrelenecek. Google+ profilleri de otomatik olarak tamamlanan sonuçlara eklenecek, böylelikle bir Google+ kullanıcısı, çevrelerindeki herhangi bir kişinin adını arattığında o kişinin profil bilgilerinin özetini arama sonuçlarının başında görecek. Bu yöntem bir kişinin sonuç sayfası üzerinden de doğrudan takibe alınmasını sağlayacak.

Arama artı Sizin Dünyanız kullanımı sırasında oluşturulan kişiselleştirilmiş sayfalar SSL şifreleme kullanılarak güven altına alınıyor. Ayrıca sonuçların herkese açık, sınırlı veya sadece belirli bir kullanıcıya açık olduğunu gösteren işaretler de sonuçlara iliştirilmiş. Arama sonuç sayfasına eklenen bir ayar düğmesi de arzu edildiği takdirde Arama artı Sizin Dünyanız özelliğinin tamamen kapatılmasını sağlıyor.

Google’ın bu yeni özelliğini herhalde birkaç gün içinde arama sonuç sayfalarında görmeye başlarız. Detayları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

Video: Google Arama artı Sizin Dünyanız

İlgili – Google Blog Türkiye

İLGİLİ HABERLER