Teknoloji

Google arama biriminin başındaki isim emekli oluyor

google arama amit singhal

Google arama biriminin başındaki isim olan ve “Aramadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı” unvanıyla görevini sürdüren Amit Singhal, emeklilik kararı aldı. Şirket içinde oldukça güçlü bir figür olan Singhal, şubat ayının sona ermesiyle birlikte Mountain View’deki mesaisini tamamlayacak.

Google’ın giderek genişleyen araştırma ve yapay zeka çalışmalarını yürüten mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı John Giannandrea, Singhal’in görevini devralacak. Bu yeni görevlendirmeyle birlikte araştırma çalışmaları ve arama faaliyetleri birleşmiş olacak. Bu birleşme, otomatik öğrenme konseptinin Google’ın öncelikleri arasında yer aldığına dair bir gösterge olarak niteleniyor.

Oldukça eski bir Google çalışanı olan Singhal, şirket içindeki en güçlü isimler arasında sayılıyor. Arama motorunun ilk zamanlarda yaptığı mühendislik çalışmaları nedeniyle 2006’da “Google Dostu” unvanı alan Singhal, şirketin son yıllarda mobil arama sonuçlarını geliştirme konusundaki agresif tutumunun da mimarı olarak görülüyor.

Veda mesajını Google+ hesabı üzerinden paylaşan Singhal, geride kalan 15 yılda inşa ettikleri şeylerin kendisine gurur verdiğini belirtti. Google arama servisi ile insanların hayatını değiştirdiklerini söyleyen tecrübeli yönetici, 1 milyarı aşkın insanın kendilerine güvendiğine dikkat çekti. Singhal, insanları bilgiyle donattıklarını ve bugüne kadar şirket olarak başardıklarının göz ardı edilemeyecek bir noktada olduğunu da dile getirdi. Şu anda arama konusunda gelinen noktayı bundan 15 yıl önce hayal bile edemeyeceklerini söyleyen Singhal, bir tuşa dokunup merak edilen soruyu Google’a sormanın artık doğal bir harekete dönüştüğünü sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER