Manşetler

Google Android’in gelecek sürümü Ice Cream Sandwich tanıtıldı

Android’in Ice Cream Sandwich adlı yeni sürümü duyuruldu. 2011’in dördüncü çeyreğinde çıkması beklenen Android’in gelecek sürümü aralarında 3D’nin de bulunduğu yeni özelliklerle gelecek. Google hedefinin cihaza bağlı olmadan her yerde çalışabilecek tek bir işletim sistemi sunmak olduğunu belirtti. Ice Cream Sandwich hemen hemen mevcut tüm Android cihazlarında çalışacak, bu eski cihazlarda da Ice Cream Sandwich’i görebileceğimiz anlamına geliyor, sadece yeni telefonlarda karşımıza çıkacak bir işletim sistemi olmayacak.

Ice Cream Sandwich ile birlikte Honeycomb’un özellikleri telefonlara da gelmiş olacak. Yani, holografik kullanıcı arayüzü, daha iyi çoklu görev desteği, yeni bir başlatma aracı ve daha zengin bileşen desteği telefonlarda karşımıza çıkacak. Bir bileşenin boyutunun telefon ekranına uyum sağlayacak şekilde nasıl yeniden yapılandırıldığı gösterildi.

Android Ice Cream Sandwich sadece genişlikle değil derinlikle de ilgileniyor. 3D uygulaması sadece konuşanı saptamakla kalmıyor, konuşan kişinin yüz özelliklerini de algılayabiliyor. Gerçekleştirilen sunumda kameradaki bir kişinin yüz özelliklerinin değiştirilebilir olduğu gözler önüne serildi. Örneğin kişinin burnunu veya ağzını gerçek zamanda değiştirmek mümkün. Bu araçlar Ice Cream Sandwich için uygulama geliştirmek isteyen yazılımcıların kullanımına açılacak.

Aşağıdaki bağlantıda Android Ice Cream Sandwich’in özelliklerini gösteren bir sunum videosu yer alıyor. Ön fikir vermesi açısından izlemeye değer.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER