Manşetler

Google akıllı saatler için hazırladığı işletim sistemi Android Wear’ı duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google nihayet giyilebilir aksesuar pazarı için resmi bir hamle gerçekleştirdi. Şirket giyilebilir cihazlar için özel olarak hazırladığı işletim sistemi Android Wear’ı resmi olarak duyurdu. İlk etapta akıllı saatlere yönelik olarak tasarlanan işletim sisteminin nasıl bir arayüze sahip olacağı da Google tarafından yayınlanan videolar ile ortaya çıktı.

google-android-wear-180314

İşletim sisteminin ana özellikleri arasında egzersiz önemli bir yer tutuyor. Google kullanıcıların koşarken, pedal çevirirken veya yürürken hız ve katedilen mesafe gibi bilgilere akıllı saatleri aracılığıyla erişebileceğinin altını çizdi. Buna ek olarak, şirket akıllı saatlerde Google Now’dan da faydalanacak. Kullanıclara akıllı saatleri aracılığıyla otomatik ve pasif uyarılar gönderilecek, ayrıca akıllı telefon ve saatler arasında bağlantı kurulacak. Böylelikle telefona gelen bildirimleri saatte görmek de mümkün olacak.

Tıpkı Google Now’da olduğu gibi, Android Wear’da da ”OK Google” kalıbını kullanarak sesli arama gerçekleştirilebilecek. İşletim sistemini kullanan akıllı saatlerde çoklu ekran desteği de bulunacak. Bu destek sayesinde kullanıcılar sesli komut vererek izledikleri bir videoyu Chromecast aracılığıyla televizyon ekranına aktarabilecek veya bir şarkıyı akıllı telefonları üzerinden dinleyebilecek.

Şirket mevcut Android ortaklarından Asus, HTC, LG, Motorola ve Samsung ile giyilebilir aksesuarlar için çalıştığını açıklarken, Engadget sitesinin haberine göre Android Wear işletim sistemli ilk akıllı saati LG piyasaya sürecek. Saatlerin dış görünümüne de önem veren Google’ın projedeki iş ortakları arasında saat üreticisi Fossil de yer alıyor.

Android Wear pek çok açıdan akıllara şirketin Google Glass’ta kullandığı yazılımı getiriyor. İşletim sisteminin pek çok arayüz elemanı Google Glass’ın arayüz elemanlarını hatırlatıyor. Google’ın Glass’taki çalışmalarını farklı bir yönde kullanarak Android Wear’ı hazırlamış olması muhtemel gözüküyor.

Android Wear’ın gelecekte hangi cihazlarda kullanılacağı henüz açıklanmadı. Android Wear’ın ön izleme sürümüyse yazılımcıların uygulama hazırlaması amacıyla yayınlandı.

İlgili >> Google Blog, Engadget

İLGİLİ HABERLER