Teknoloji

Google Android ve iOS’e özel web tabanlı Haritalar servisini güncelledi

Google Haritalar servisinin yüzde 40 oranında mobil cihazlarda kullanıldığına dikkat çeken Google, iOS ve Android’e özel Google Haritalar web uygulamalarını güncelledi.

Aslında hem Android hem de iOS’te yer alan Google Haritalar uygulamaları kullanıcıları yeteri kadar tatmin etse de, web sitesi masaüstü tarayıcı üzerinden kullanılan birçok seçeneğe ulaşma fırsatı sunuyor. Bunların arasında konumunuzu görme, tavsiyeler ve otomatik tamamlama gibi özelliklerle yakınınızdaki noktaları arama, araç sürme, toplu taşıma, bisiklet veya yürüme için yol yardımı alma, farklı katmanları görüntüleme, konum veya işletmelere ait Google Rehber sayfalarını görüntüleme, yıldızlı konumlara erişme gibi özellikler de bulunuyor. Bunların içinde yer alan yıldızlı konumlara erişme işlevi doğal iOS uygulamasında yer almıyor, bu nedenle Google Haritalar Web uygulaması iOS kullanıcıları için tamamlayıcı bir işlev görecektir.

Google Haritalar Web uygulamasına Android veya iOS cihazınız üzerinden maps.google.com adresine girerek ulaşabilirsiniz.

İlgili – Google Mobile Blog

İLGİLİ HABERLER