Teknoloji

Google+ Android uygulamasının tasarımı yenilendi

Google büyük önem verdiği sosyal ağı Google+’ın bildirim ve eş zamanlama özelliklerinde iyileştirmeye giderken, Android uygulaması için de yeni bir tasarımı kullanıma sundu. Google+ Android uygulaması bu yeni tasarımla birlikte fotoğraflar ve diğer paylaşımlar için geçerli olan daha geniş bir fonksiyon listesine kavuştu.

google-plus-140613

Google+ bildirimleri hem masaüstünde hem de mobil platformlarda daha kolay yönetilebilir bir hale büründü. Artık bir bildirim masaüstünden okunduğu zaman Google +’ın mobil versiyonlarında da otomatikman ”okundu” olarak işaretlenecek. Ayrıca bildirimler göz ardı edildiği zaman da bu durum tüm platformlarda geçerli olacak. Bildirimlerin görünümü ve sunduğu kullanıcı deneyimi de Google’ın değiştirdikleri arasında. Artık kullanıcılar yeni bir bildirimleri olduğundan bir zil ikonu aracılığıyla haberdar olacak. Google mühendislerinden Balaji Srinivasan Google+ üzerinden yaptığı açıklamada bu iyileştirmeleri kademeli olarak dağıtacaklarını belirtti. Öncelikli olarak Android ve web uygulamalarının faydalanacağı değişiklikler daha sonra iOS’e uygulanacak.

Google’ın Google+ için gerçekleştirdiği değişiklikler bununla sınırlı değil. Sosyal ağın Android uygulamasına yeni bir tasarım getiren şirket böylelikle kullanıcılara bir dizi yeni özellik de sunuyor. Fotoğraflar sekmesi üzerinden fotoğraf silme, yorum, yeniden paylaşım ve +1’lerin sayısını görmek için paylaşımın üstüne dokunma yeni özellikler arasında yer alırken; sol el araç çubuğu menüsünde yapılan geliştirmeler de dikkat çekiyor.

İlgili >> Google+, Google Play

İLGİLİ HABERLER