Manşetler

Google Android uygulamalarının masaüstü platformlarda çalışmasını sağlayacak bir yol sunuyor

google andromeda
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

chrome-android-030415

Google’ın App Runtime for Chrome (ARC) adını taşıyan yerel istemcisi sayesinde birçok Android uygulaması Chrome OS işletim sisteminin yolunu tutmuştu. Google şimdi sadece Evernote veya Vine gibi, 2014’te Chrome OS’te çalıştırılan Android uygulamalarının geliştiricilerine değil, bütün Android geliştiricilerinin ARC’ye erişmesine izin veriyor.

Mountain View şirketi ARC Welder adında bir uygulama/tarayıcı eklentisi yayınladı. Bu, Android APK’larının Chrome OS veya diğer masaüstü platformlarda çalışan uygulamalar şeklinde paketlemesini sağlıyor. Evet, böylelikle bu dönüştürülen uygulamalar Chrome internet tarayıcısının yüklü olduğu Mac, Windows veya Linux bilgisayarlarda da çalışabilir.

“Çalışabilir” diyoruz, çünkü ortaya çıkan final ürünlerin her zaman çalışacağı şeklinde bir garanti yok. Ars Technica sitesi birkaç uygulamayı teste sokmuş ve çoğunun bilgisayarda çalışamadığını, çünkü akıllı telefon ve tabletler için tasarlandığını yazmış. Ancak geliştiriciler, uygulamalarının ARC Welder üzerinde çalıştığında başarılı olmadığını fark ederlerse, üzerinde çeşitli oynamalar yaparak daha iyi bir deneyim sunabilirler. Masaüstü için düzenlenen uygulamalar doğrudan Chrome Web Mağazası’na da yüklenebilir.

Bu arada geliştirici olmayanlar da ARC Welder eklentisini kullanarak çeşitli yollardan edindikleri APK’ları dönüştürme ve masaüstünde çalıştırma şansına sahipler. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi, bu uygulamaların iyi bir deneyim sunacağının garantisi yok.

İLGİLİ HABERLER