Teknoloji

Google Android TV ile daha kolay ve anlaşılır TV deneyimi planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google daha önce giriştiği ve pek de başarılı olmayan Google TV projesinin yerine yeni bir Android TV platformunu çıkarmayı planlıyor.

android-tv-070414

The Verge sitesi geçtiğimiz haftasonu Android TV arayüzüne ait olduğunu öne sürdüğü ekran görüntülerini yayınladı. Android TV’nin Apple TV, Amazon Fire TV, vb. platformlarla aynı çizgide olacağı görülüyor.

Android TV’nin kolay anlaşılabilir bir platform olması için tonlamalarda biraz açılma yapılmış. Ekran görüntüleri Google’ın çoğu kullanıcının alışık olduğu bir kullanıcı arayüzü hazırladığını gösteriyor. İçerik sahipleri kategorilere göre ayrılmış, böylelikle içeriğe ulaşmak biraz daha kolay hâle getirilmiş. Halbuki Google TV bu açıdan çok daha karmaşık bir arayüze sahipti.

Sitenin ulaştığı dokümanda Google’ın Android TV’yi bir bilişim platformu olarak değil, bir eğlence arayüzü olarak tanımladığı yazılıyor. Android TV’nin içeriği daha kolay bulma ve ondan zevk alma işlerinin en az zahmetle gerçekleştirilmesinden ibaret olduğu; sinematik, eğlenceli, akışkan ve hızlı olacağı belirtiliyor.

Android TV sadece geliştiricilerden içerikleri barındırmayacak, aynı zamanda Google Play Store’dan satın alınan veya kiralanan film, dizi ve müzik parçalarını da oynatmaya imkan sağlayacak. Hangouts, YouTube, Google+ gibi Google uygulamaları, ayrıca Where’s My Water, Plants vs Zombies, Temple Run gibi oyunlar da yüklü gelecek.

Android TV’nin ne zaman çıkacağına dair kesin bir bilgi yok, ancak haziran sonunda gerçekleştirilecek Google I/O geliştirici konferansı tanıtım için uygun bir zamana benziyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER