Teknoloji

Google ilk Android One telefonlarını 15 Eylülde görücüye çıkarabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-android-one-etkinlik-hindistan

Google bir süre önce ucuz Android telefonlar hazırlamaları için cihaz üreticileriyle birlikte çalışmaya başlamıştı. Bu işbirliğinin ilk meyvelerinin kısa süre içinde gözler önüne çıkması muhtemel gözüküyor. NDTV’de yer alan habere göre, Google 15 Eylülde Hindistan’da düzenleyeceği etkinlikte Android One programı kapsamında hazırlanan akıllı telefonları görücüye çıkaracak.

Google bir referans programı olarak tanımlanabilecek Android One’ı geçtiğimiz haziran ayında Google I/O kapsamında düzenlediği etkinlikte duyurmuştu. Şirket bu programla üreticilerin yüksek kalitedeki telefonları düşük maliyetle sunmalarını sağlayacak referans modellerin üretilmesine ön ayak olacak. Google üreticilerin düşük maliyetli ve kaliteli telefonlar üretmesini sağladığı takdirde Android’in tüm dünyada daha fazla kişiye ulaşması konusunda büyük bir adım atmış olacak.

Android One programının başlangıcının sonbaharda Hindistan’da yapılacağı etkinlik zamanında da belirtilmişti. Dolayısıyla etkinlik için belirlenen tarih kulağa oldukça mantıklı geliyor. Micromax, Karbonn Mobile ve Spice Mobile Android One kapsamında cihaz üreteceklerini daha önce açıklayan üreticiler olmuştu.

Android One kapsamında satılacak cihazların fiyatının 100 doların altında olması bekleniyor. Cihazlar konusunda ortada henüz fazla detay bulunmasa da, Google Micromax’ın telefonu hakkında bazı özellikleri Android One duyurusu sırasında paylaşmıştı. Micromax’ın Android One kapsamında üreteceği telefonda 4.5 inç ekran, çift SIM desteği, SD kart yuvası ve FM radyo bulunacak. Android’in ham halini barındıracak cihazlar üzerinde Google önemli ölçüde söz hakkına sahip olacak.

İLGİLİ HABERLER