Teknoloji

Google Android Market’in kullanıcı arayüzündeki yenilikleri tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google I/O 2011’in ikinci günü hemen hemen Chrome’a ayrılmış gibiydi. Chrome işletim sistemi ve Chromebook’larla ilgili duyuruları aldık. Ancak ikinci günde Android Market’in web, telefon ve tabletlere özel yeni versiyonu da tanıtıldı. Yeni versiyon ile uygulamaların bulunabilirliği konusunda iyileştirmeler yapıldı, böylelikle kullanıcılar iyi ve yeni uygulamaları daha kolay bulacak. Güncelleme Android Market’e Amazon Appstore ve Apple’ın App Store’unkine benzer bir hava vermiş durumda.

En popüler uygulamalar listeleri ülkelere göre düzenlendi, böylelikle kullanıcıların bulundukları yerde erişilebilir olan uygulamaları indirmeleri sağlanacak. Popüler kategorisi içinde en çok gişe yapan, en yeni ücretsiz ve en yeni ücretli uygulamalar da bulunacak. Her kategoride o kategorinin popüler uygulamalarını görmek mümkün olacak. Ayrıca Google, Android Market ekibi tarafından seçilen uygulamaları Editörün Seçimi başlığı altında tanıtacak. Üretkenlikten oyunlara kadar değişen kategorilerdeki uygulamalar bu bölümde tanıtılabilcek.

En popüler üreticiler listesine ise Android Market’te en kaliteli, en popüler ve en dikkat çekici uygulamaları sunan geliştiriciler listelenecek. Bu geliştiricilere verilecek özel bir ikon Android Market’te adlarıyla beraber görünecek. Bu grup başlangıçta 150 geliştiriciyi içeriyor.

İlgili  uygulamalar için de daha iyi bir algoritma geliştirilmiş. Bir uygulamanın sayfasına girdiğinizde bu uygulamayı görüntüleyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği diğer uygulamalar ve kullanıcıların bu uygulamayla birlikte indirdiği diğer uygulamaların listeleri görünecek. İlgili uygulamalar siz uygulamayı yükledikten sonra görünecek.

Android Market’in akıllı telefonlara ve tabletlere özel versiyonu da yeni bir kullanıcı arayüzüyle karşımıza çıkacak. Web tabanlı Android Market’e ise http://market.android.com adresinden ulaşabilirsiniz.

İlgili – Google Mobil Blogu

İLGİLİ HABERLER