Manşetler

Google Android Market için uygulama içinde faturalandırma sistemini şimdi test ediyor, haftaya da faaliyete geçiriyor

Google Android Market için uygulama içi faturalandırma testlerine başladığını açıkladı. Testlerin gelecek hafta içinde sonlanması ve bu işlevin faaliyete geçmesi bekleniyor. Uygulama içi faturalandırma işlevi iOS platformunda uzun zamandır yer almakta. Söz konusu işlevin Android Market üzerinden sunulan uygulamalarda da hayata geçmesiyle birlikte uygulama geliştiricileri finansal açıdan yeni bir gelir kalemi yaratabilir.

Uygulama içi satın alma sistemi sayesinde kullanıcılar ücretsiz olarak indirdikleri uygulamanın veya oyunların daha fazla özelliğinden yararlanmak için uygulama veya oyun içinde ek özellik veya seviyeler satın alabilecek. Satın alma işlemleri sırasında uygulamadan çıkılmayacağı için kullanıcılara daha rahat bir ortam da sunulmuş olacaktır. Artık sadece bir oyunu veya uygulamayı test etmek için para vermek gerekmeyecek, oyunlar deneme amaçlı olarak ücretsiz sunulabilecek.

Bu iş modeli hızlı büyümeye de kapı açıyor, çünkü uygulama geliştiricilerinin uygulamalarından veya oyunlarından para kazanmaları için reklamın haricinde yeni bir gelir kalemi yaratılmış oluyor. Android Market’in hızlı genişlemesi ve Android ile çalışan telefonların sayısındaki artış daha fazla geliştiriciyi Android’e çekmeye devam ediyor. Haftaya getirilecek olan yeni ödeme modeli sayesinde de Android platformu biraz daha çekici hâle gelecektir.

İlgili – Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER