Teknoloji

Google Android geliştiricilerine uygulamalarda indirim yapma izni verecek

android uygulama güncelleme

google androidGoogle, 2017 Oyun Geliştiricileri Konferansı’nın (GDC 2017) katılımcıları arasında yer alıyor. Şirket, konferans kapsamında düzenlediği “Geliştirici Günü” isimli etkinlikte önemli duyurular gerçekleştirdi. Söz konusu duyurular, hem Google Play Store kullanıcılarını hem de platform için oyun ve uygulama hazırlayan geliştiricileri ilgilendiriyor. Google Android geliştiricilerine uygulamalarını indirimli bir fiyat karşılığında sunma izni vermeye hazırlanıyor.

Bundan böyle geliştiriciler uygulama fiyatlarında indirime giderek promosyon çalışması yapabilecek. Buna ek olarak, uygulamanın standart fiyatı da “Satın Al” butonunun üzerinde gösterilecek. Böylelikle Android kullanıcıları ne kadar tasarruf ettiklerini görebilecek. Google, bunun satışları artıracağına inanıyor.

Yapılan açıklamada, özelliğin pilot testleri sırasında geliştiricilerin yükleme sayılarını 20’ye katladığı ve bu ivmenin indirim sona erdikten sonra da bir süre daha devam ettiği belirtildi.

Google Android oyunlarında sürekliliği ön plana alacak

Google önümüzdeki dönemde insanların biraz oynayıp bıraktıkları oyunlar yerine oynamayı sürdürdükleri oyunlara odaklanmayı planlıyor. Algoritmalarda yapılacak değişikliklerle oyuncularıyla bağı kuvvetli oyunlar Play Store’da öne çıkacak. Buna ek olarak, yakında Google Play Store’a editörlerin kontrol ettiği ve farklı kategorilerden oyunların sergilendiği bir bölüm de eklenecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER