Ulaşım

Google Android Auto’yu veri toplama kuşkularıyla ilgili olarak savundu

Görsel: PCMag
Görsel: PCMag

Motor Trend’in Android Auto yazılımının topladığı verilerle ilgili olarak yayınladığı haber birtakım endişe ve korkuların yeşermesine neden olmuştu. Google ise bu habere tepki gösterdi ve haberdeki önemli detayların yanlış olduğunu kaydetti.

Google’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada gizliliğin ciddiyetle ele alındığı ve Motor Trend haberinde iddia edildiği gibi, gaz pozisyonu, yağ sıcaklığı, soğutma sıvısı sıcaklığı gibi verilerin toplanmadığını kaydetti. Kullanıcıların deneyimlerini iyileştirmek adına Android Auto ile bilgi paylaşımında bulunabileceklerini, böylelikle sistemin sürüş sırasında daha fazla yardımcı olacağını, aracın GPS’i üzerinden de daha doğru navigasyon bilgisi sağlayacağını belirtti.

Motor Trend’in geçtiği haberde Google’ın veri toplama kapsamının Porsche’yi 911 Carrera ve 911 Carrera S otomobillerinde kullanılacak araç içi bilgi sistemi için Apple’ın CarPlay’ine ittiği belirtilmişti. Google bu iddiayı doğrudan çürütmedi, ancak dikkat çekmek gerekir ki, Porsche’nin ana şirketi Volkswagen’in bazı araçlarında Android Auto yüklü olarak sunuluyor.

Google, sadece sürüş güvenliğini artıracak veya harita için GPS’i kullanmak gibi önemli kullanıcı deneyimlerini mümkün kılmak amacıyla veri topladığını söyledi. Android Auto da Android telefonları gibi veri paylaşımı konusunda son kararı kullanıcılara bırakan bir modele sahip. Eğer kullanıcılar yeni otomobillerinde Android Auto sistemini kurarken uygun görürlerse, araçlarıyla ilgili bilgileri Google ile paylaşma imkanına sahip, tercih tamamen onların.

Durum böyleyse Porsche neden CarPlay’i tercih etti? Bu sorunun cevabı henüz belli değil, ancak zamanla ortaya çıkacaktır.

İLGİLİ HABERLER