Ulaşım

Google Android Auto ile Android’i otomobile getiriyor

android-auto-250614

Google dünyanın en popüler mobil işletim sistemi Android’i otomobillere getirme konusundaki büyük planını nihayet duyurdu. Android Auto adını taşıyan yazılım kullanıcıların çoktandır aşina olduğu mevcut Android deneyimiyle büyük benzerlikler gösterse de, otomobiller için yeniden tasarlanmış olması nedeniyle farklı bir noktada konumlanıyor. Android Auto’nun bağlamsal farkındalık sahibi olduğunu vurgulayan Google, kullanıcıların istedikleri bilgiye ihtiyaç duydukları zamanda erişebileceğinin altını çizdi. Trafik kazalarının sayısının arttığına dikkat çeken Google’dan Patrick Brady, Android Auto’daki önceliklerinden birisinin de bu artışı önlemek olduğunu söyledi.

Şirketin otomobil pazarındaki hedefleri ve önümüzdeki sonbaharda yayınlanması beklenen yeni işletim sistemi Android L arasında kuvvetli bir ilişki bulunuyor. Google Android L’in yayınlanmasının ardından Android Auto destekli ilk otomobillerin de yıl sonu itibarıyla satışa sunulacağını açıkladı.

Android Auto daha güvenli bir sürüş deneyimi sunmak için Google Now’ı yoğun biçimde kullanıyor. Sistem kullanıcıların Google Haritalar navigasyonuna sesli ve hızlı biçimde erişmesini sağlıyor. Kısa mesaj ve Google Play Music gibi uygulamalar da Android Auto ile ses tabanlı olarak kullanılabiliyor. Gösterge ve direksiyondaki butonlar ve işaretlerle tamamen entegre olan Android Auto’da ekranda görülen her şey akıllı telefondan yansıtılıyor. Bu da kuvvetli bir akıllı telefonun çok daha sağlam bir Android Auto deneyimi sunacağı anlamına geliyor.

Google Android Auto için hazırladığı yazılım geliştirme araçsetini yazılımcıları teşvik etmek amacıyla kısa süre içinde yayınlayacak. Spotify, Pandora, MLB.TV, Stitcher ve PocketCasts Google’ın ilk Android Auto ortakları arasında yer alıyor.

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER