Manşetler

Google Android 5.1 güncellemesinin dağıtımına başladı

nexus-6-on-inceleme-8

Android 5.0 Lollipop’a ilk büyük güncelleme geldi. Google 5.1 numaralı yeni versiyonun aralarında Motorola’nın Nexus 6 ve HTC’nin Nexus 9 cihazlarının da bulunduğu desteklenen cihazlara gelmeye başladığını açıkladı.

Yazılım güncellemesi birden fazl SIM kart desteği, Cihaz koruma ve uyumlu telefonlarda yüksek çözünürlüklü ses desteği gibi çeşitli yeni özellikleri, aynı zamanda kararlılık ve performans iyileştirmelerini getiriyor.

Lollipop ile Android’e görsel açıdan önemli değişiklikler sunulmuştu, ancak çeşitli hatalar ve rastgele karşılaşılan kusurları da beraberinde getirmişti. Android 5.1 ile birlikte daha önce rastlanan sorunların çözülmesi amaçlanıyor.

Birden fazla SIM kartın desteklenmesi de özellikle Android One cihazlarının aktif olduğu pazarlar için büyük önem taşıyor. Google, güncellemeyle birlikte Nexus 6 için HD Voice desteğini de getiriyor. Her ne kadar ülkemizde Nexus 6 resmen satılmasa da, bu cihazı yurt dışından edinen kullanıcılar güncellemeden sonra Turkcell ve Vodafone gibi operatörlerin şebekelerinde yüksek çözünürlüklü telefon görüşmelerinden yararlanabilecek.

Ayrıca Google Apple’ın Aktivasyon Kilidi özelliğine de cevap veriyor. Böylelikle Android de benzer bir hırsızlık karşıtı koruma kazanmış oluyor. Bu sistem sayesinde çalınan telefonunuz çalan kişinin kullanamayacağı hâle getiriliyor. Cihaz Koruma özelliği sayesinde kaybolan veya çalınan cihaz kullanıcı Google hesabıyla telefona giriş yapıncaya kadar kilitleniyor. Üstelik birisi cihazı fabrika ayarlarına sıfırlasa bile kullanıcı girişi istenmeye devam ediliyor. Nexus 6 ve Nexus 9’un dışındaki cihazlar için de Cihaz Koruma özelliği kullanılabilir olacak ve Android 5.1 ile yüklü gelen çoğu tablet ve akıllı telefonu bu desteği barındıracak.

İLGİLİ HABERLER