Manşetler

Google Android 3.0 Honeycomb’un kaynak kodunu “şimdilik” kapalı tutacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Honeycomb’un kaynak kodunu yakın gelecekte dışarıdaki yazılım geliştiricilerine açmamaya karar verdi. Android’in bu sürümü tabletler için geliştirilmişti. Google bu sürümü aralarında Samsung, LG, HTC ve Motorola gibi büyük oyuncuların da bulunduğu geliştiricilerin kurcalamasına izin vermeye hazır görünmüyor.

Android’in başı ve Google’da mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı olan Andy Rubin “Tableti takvime uygun zamanda çıkarmak için tasarımda bazı fedakarlıklar yaptık.” diye konuştu. Ayrıca Rubin, “Aynı yazılımın telefonlarda çalışması konusunda düşünmek istemedik. Bu bir sürü ek öz kaynak gerektirebilir ve takvimimizi düşündüğümüzün ötesine sarkıtabilir. Bu nedenle kısayolu seçtik.” diye eklemede bulundu.

Google Android’in daha önceki versiyonlarını kamuya açık hâle getirmişti. Bu sayede yazılım geliştiriciler bu kaynak kodu üzerinde özelleştirmeler yapıp sonucu istedikleri cihaza yükleyebiliyordu. Rubin, Google’ın Android’in açık kaynak kodlu bir proje olduğuna dair bakışını değiştirmediğinin, ancak Honeycomb’un kaynak kodunun şu anda açık hâle getirilmesinin gerçekten kötü bir kullanıcı deneyimine yol açmasından korktuklarının altını çizdi. Birçok kullanıcının telefonunda Honeycomb’u kullanmak istediğini bildiğini dile getiren Rubin, yine de bu işletim sisteminin telefonlarda çalışabileceği konusunda net fikirlerinin olmadığını belirtti. Görünüşe göre, Honeycomb’un tablet haricinde cihazlara girmesi için biraz daha zamanın geçmesi gerekecek.

İlgili – TNW

İLGİLİ HABERLER