Manşetler

Google Android 2.2 “Froyo” resmen duyuruldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir süredir yazdığımız Android yazıları genellikle 2.2 sürümü “Froyo” ile ilgiliydi. Bu mobil işletim sisteminin yeni sürümü dün düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Froyo ile birlikte Android 2 ile 5 kat daha hızlanıyor.

Android 2.2 Froyo’da 20 yeni kurumsal özellik bulunuyor. Bunların arasında daha iyi Exchange entegrasyonu, cihaz yönetim API desteği, kişisel verilerinizi yeni bir cihaza aktarmanıza olanak sağlayacak yeni bir yedekleme uygulaması da bulunuyor. Bunun yanında Android 2.2’de yeni bir buluttan cihaza mesajlaşma API’si yer alıyor. Google bu API için “multitasking işlevinin eksikliğini kapatmak için sunulan push bildirim servisinden daha fazlası” nitelendirmesini yapıyor. Bu arada daha önce de belirttiğimiz gibi Froyo ile birlikte WiFi bağlantısı paylaştırılabiliyor. WiFi paylaşım işlevinin nasıl çalıştığını göstermek için WiFi iPad’in kullanılması da ilginç bir ayrıntı oldu.

Google Android tarayıcısında bulunan yeni bir JavaScript motorunun da sunumunu gerçekleştirdi. Bu arada Android’deki yeni internet tarayıcısı “dünyanın en hızlısı” ünvanını elde ediyormuş, ayrıca yeni bir Chrome tarayıcı eklentisi de bilgisayarınızdaki Google haritalarını doğrudan telefona göndermeye olanak sağlayacakmış.

Froyo’nun yeniliklerini ve bir önceki sürüm 2.1 Eclair ile karşılaştırmalı ekran görüntülerini burada bulabilirsiniz.

İlgili – Android

İLGİLİ HABERLER