Manşetler

Google Allo Türkiye’deki uygulama mağazalarında dağıtıma sunuldu

google allo türkiye

google allo türkiyeHafta içinde yayınlanan Google’ın akıllı mesajlaşma uygulaması Google Allo Türkiye’deki iTunes App Store ve Google Play Store uygulama mağazalarına da geldi. Uygulama ilk yayınlandığında Türkiye’deki cihazlar için indirilebilir durumda değildi. Buna rağmen .apk uzantılı kurulum dosyasını Google Play dışındaki kaynaklardan edinip Android cihazlarına yüklemek mümkün oluyordu. Ancak artık bu gibi dolambaçlı yollara da ihtiyaç kalmamış oldu.

Google Allo’ya kayıt tıpkı WhatsApp gibi telefon numarası üzerinden gerçekleştiriliyor. Kayıt işlemi sırasında telefon numaranızı girmeniz, daha sonra gelen yazılı mesajdaki doğrulama kodunu girerek kaydı tamamlamanız gerekiyor. Bununla birlikte Google Asistan özelliklerinden tam anlamıyla yararlanmanız, gerekli özelleştirmelerin yapılması için Allo’nun bir Google hesabıyla da bağlanması gerekiyor.

Google Allo’da hangi özellikler bulunuyor?

iTunes App Store’da yer alan Türkçe açıklamalara göre, Google Allo aşağıdaki özellikleri barındırıyor:

Çıkartmalar

Bazen sadece bir çıkartma her şeyi anlatır. Google Allo’daki çıkartmalar, dünyanın farklı yerlerinden bağımsız sanatçı ve stüdyolar tarafından tasarlanmıştır.

BAĞIRIN veya fısıldayın

Artık kendinizi ifade etmek için BÜYÜK HARFLERLE yazmanıza gerek yok. Basit bir kaydırma hareketiyle düşüncelerinizi daha yüksek veya daha alçak bir sesle ifade edin.

Akıllı Yanıt

Mesajları tek bir kelime yazmadan yanıtlayın. Tarzınızı, yazdığınız mesajlardan öğrenen Akıllı Yanıt, mesaj ve fotoğraflara yanıt vereceğiniz zaman yine sizin tarzınızda önerilerde bulunur.

Google asistanınızla tanışın

Merak ettiklerinizi bulmak ve arkadaşlarınızla plan yapmak için mesajlaşmanızı bölmeye gerek yok. @google yazdığınızda Asistanınız yardıma hazır.

Gizli mod

Mesajlarınızı uçtan uca şifrelemeyle gönderin, özel bildirimlerle mesajlaşmalarınızı daha gizli hale getirin ve belirli bir sürenin sonunda silinen mesajlar sayesinde görünme süresini siz belirleyin.

Google Asistan ve Akıllı Yanıt, şu anda sadece İngilizce olarak hizmet veriyor. Yakın zamanda, daha fazla Türkçe konuşan kullanıcının Google Allo’dan yararlanmaya başlamasıyla birlikte bu servislerin de Türkçe desteği sunmaya başladığını görebiliriz.

Google Allo da diğer anında mesajlaşma uygulamaları gibi hem iPhone hem de Android telefonlarına yüklenebiliyor. Böylelikle farklı platformlardaki kullanıcılar da birbirleri arasında mesajlaşma ve diğer imkanlardan yararlanma fırsatı elde ediyor. Her ne kadar güzel görünen bir kullanıcı arayüzüne sahip olsa da, Google Allo’nun ilk bakışta kullanıcılara biraz garip gelebileceğini söylemek gerekiyor.

Aşağıdaki kaynak bağlantıları takip ederek Google Allo Android veya iOS uygulamalarını cihazınıza indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER