Teknoloji

Google Adwords müşterilerini hedefleyen telefon pazarlamacısını dava ediyor

rekabet kurumu google

google-yeni-logo-150915

Google, şu sıralar ABD’deki Google Adwords müşterilerini dolandırmaya çalışan bir telefon pazarlamacısıyla uğraşıyor. Google Adwords müşterilerini telefonla arayarak çağrının Google’dan geldiğini söyleyen bir bant kaydı dinleten dolandırıcılar, Google tarafından dava edildi.

Şikayet dosyasına göre, Local Lighthouse Corp. isimli şirketin çalışanları kendilerini Google temsilcisi gibi göstererek Adwords müşterilerinden para koparmaya çalışıyor. Dosyada dolandırıcıların çeşitli Arama primleri karşılığında Adwords müşterilerinden 100 dolar talep ettiği belirtiliyor. Google, bu iddialar ışığında Local Lighthouse Corp.’u ticari marka ihlâli, sahte reklam ve haksız rekabetle suçluyor.

Google’dan yapılan açıklamada bu tarz dolandırıcılık hamlelerinin artık rutin hâle geldiği, ancak dolandırıcılar izlerini saklamayı başardıkları için şirketin gerekli yaptırımı uygulamakta sıkıntı yaşadığı ifade edildi. Söz konusu davada karşı tarafın Kaliforniya merkezli bir arama motoru optimizasyonu şirketi olması, Google’ın işini kolaylaştırıyor.

Google, Adwords müşterileriyle nadiren telefon üzerinden iletişime geçtiğini hatırlatırken, görüşmelerde bilgisayar kaydı kullanmadığının altını çizdi. Google, bahsedilen tarzda bir arama alanların kendisine ulaşmasını veya Federal Ticaret Komisyonu’na şikayette bulunmasını istedi.

İLGİLİ HABERLER