Teknoloji

Google 24 Temmuzda Android ve Chrome OS şefi Sundar Pichai ile basın toplantısı düzenliyor

Google ABD’deki çeşitli basın kuruluşlarına bir davetiye gönderdi. Bu davetiye 24 Temmuz tarihinde düzenlenecek, Android ve Chrome OS şefi Sundar Pichai’nin ev sahipliği yapacağı bir basın kahvaltısının haberini veriyor. Google’ın daha önce düzenlediği çeşitli etkinliklere bakıldığında çok da büyük kapsamlı gibi görünmüyor, ancak bu kahvaltılı basın toplantısından bazı önemli bilgiler çıkabilir. Örneğin Google’ın Android 4.3’ü ne zaman yayınlayacağını belki nihayet öğrenebiliriz.

google-logo-280613

Gelecek Android sürümüyle birlikte nelerin geleceği konusunda çok az bilgi var. Şimdiye kadar kesinleşen unsurlar arasında düşük enerjili Bluetooth bağlantısı olarak bilinen Bluetooth Smart cihazlarına verilecek destek de bulunuyor. Ayrıca Google’ın ilk olarak HTC One ve Samsung Galaxy S4 Google Play versiyonlarında sunduğu kamera uygulamasının da işletim sistemi geneline yayılması ve diğer cihazlara da Android 4.3 ile birlikte sunulması beklenenler arasında yer alıyor.

google-24-temmuz-abd-basin-toplantisi-170713

Bu arada söz konusu toplantıda Android’in yanı sıra Chrome OS ile ilgili önemli bazı açıklamalara sahne olunabilinir. Her şeyi görmek için gelecek çarşamba gününü beklemek gerekiyor. 24 Temmuz Çarşamba akşamüstü Türkiye saatiyle 7’de başlayacak olan bu toplantının YouTube üzerinden de canlı olarak yayınlanması da Google’ın planları arasında yer alıyor. Bu yayının herkese açık olup olmadığını da toplantı yaklaştıkça öğreneceğiz.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER