Teknoloji

Google 2013’ün en çok arananlarını açıkladı

Google da Facebook, Twitter, YouTube ve Instagram’a katılarak ”2013’e bakış” temalı özel sayfasını yayına soktu. Yılın en çok aranılanlarını hem küresel hem de ülke bazında sıralayan internet devi, yılın popüler arama terimlerini özel Zeitgeist videosunda bir araya topladı.

google-logo-mavi

Google’da 2013 yılında en çok aranan isim geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela oldu. Mandela’yı geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden bir diğer isim olan Hızlı ve Öfkeli serisinin yıldızı Paul Walker takip etti. Google’da 2013’ün en çok aranılan teknolojik ürünü ise iPhone 5s oldu. iPhone 5s Google’da yılın en çok aranan üçüncü terimi olurken, Samsung Galaxy S4 ve PlayStation 4 de ilk 10’da yer aldı.

Türkiye’deki arama trendlerini de listeleyen Google, bunu yaparken aramaları yine daha önce olduğu gibi çeşitli kategorilere ayırdı. Yükselen Aramalar kategorisinin zirvesine PSY’ın 2012’ye damgasını vuran şarkısı Gangnam Style yerleşirken, Gezi Parkı, Marmaray, Vasfiye Teyze ve Altın Fiyatı 2013’te Türkiye’nin daha fazla merak ettiği konular arasına girdi. Yılın en çok aranılan diziler listesinde, özellikle gençlerin ilgiyle takip ettiği, Güneşi Beklerken birinciliği elde etti. Türkiye’de yılın en çok aranılan filmi ise başrollerini Şahan Gökbakar ve Ezgi Mola’nın paylaştığı Celal ile Ceren oldu. 2013’te Türkiye’nin Google’a en çok ”Abdest nasıl alınır?” sorusunu sorarken, geçtiğimiz mart ayında hayatını kaybeden arabesk müziğin efsanesi Müslüm Gürses en çok aranan şarkıcı oldu.

İlgili >> Google Blog, Google Arama Trendleri

İLGİLİ HABERLER