Teknoloji

Google+ 13-18 yaş arası genç kullanıcı grubuna da açıldı

Google+ sadece yetişkinlere özel bir alan olmaktan çıktı. Google+ başkan yardımcısı Bradley Horowitz, bir Google hesabına sahip olmaya yetecek yaşa sahip olan herkesin, ki bu çoğu ülkede 13 ve yukarısı, Google+ sosyal ağına katılabilecek. Daha önce Google+’ya girişte yaş sınırı 18’di. Bu hamleyle birlikte Google+ da Facebook ile benzer bir adım atmış oldu. Facebook’ta hesap açmak için 13 yaşına girmiş olmak yeterli oluyor.

Google’ın Çevreleri kullanıcı bilgilerini veya paylaşımları kimin göreceği konusunda özel ayarlara sahipti. 18 yaşın altındakiler için ek bir kaç gizlilik ayarı daha geldi. Eğer 18 yaşından küçük bir kullanıcı paylaşımını Herkese Açık şeklinde paylaşmak isterse, çevreleri dışındaki kişilerin de bu paylaşımı göreceği şeklinde bir uyarı mesajıyla karşılaşacak. Buna ek olarak, sadece o kişinin çevreleri içindeki kişiler onunla doğrudan iletişim kurabilecek.

Canlı video ve ses aktarımına veya görüşmelerine olanak sağlayan Hangouts işlevi de daha genç kullanıcı kitlesini kapsayacak şekilde özelleştirmeler içerecek. Eğer bir gencin çevreleri dışındaki bir kişi Hangout oturumuna katılmak isterse, genç kullanıcının ses ve video iletişimi kesilecek ve bu görüşmeye tekrar katılmak isteyip istemedikleri sorulacak. Görünen o ki, Google bir yandan gençlere Google+’nın yolunu açarken bir yandan da gelecekte hukuki bir suçlamayla karşılaşmamak için aklına gelen tüm önlemleri alıyor.

İlgili – Google+ (Bradley Horowitz)

İLGİLİ HABERLER