Teknoloji

Google’dan 1 Nisan şakaları: Gmail Shelfie, Chrome Emojis ve diğerleri

Google geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da ”Uluslararası Şaka Günü” olarak kabul edilen 1 Nisan’ı boş geçmedi. Birden fazla hayali ürün ve servisi şaka maksatlı olarak görücüye çıkaran şirketin bütün bu numaralar için oldukça ciddi mesai harcamış olması dikkat çekiyor.

Gmail-shelfie-010414

Gmail Shelfie

1 Nisan aynı zamanda Gmail’in doğum günü. 10. yaşını kutlayan e-posta servisi için Google, bir şaka olarak ”shelfie” adını verdiği kişiselleştirilmiş e-posta temalarını hazırladı. Sherable Selfie (Paylaşılabilen Selfie) kalıbının kısaltmasından oluşan ”shelfie” kavramını ortaya atan Google, Gmail kullanıcılarının selfie’lerini paylaşma konusunda bencil olmamaları ve sadece birkaç tıkla kullanıcıların paylaşabilir selfie’lerinin sevdiklerinin ekranlarını süsleyebileceğini belirtti. Şirket ”shelfie” iddiasını uydurma grafiklerle güçlendirmeyi de ihmal etmedi.

Chrome Emojis

Google’ın 1 Nisan için hazırladığı bir diğer şakanın mecrası ise Chrome. Chrome Translate uygulamasına eklenen Emoji desteği sayesinde kelimelerin yerini resimler alıyor. Bir Emoji sembolünün düzinelerce karakterden tasarruf etmeyi sağladığını belirten Google, iletişimin en iyi yolunun geçmişe bakmak olduğunu söyleyerek eski Mısır’daki hiyeroglifleri anmayı da ihmal etmiyor.

Sihirli El

Google Japonya tarafından hazırlanan bu şakanın merkezinde ise akıllı cihazları kullanırıken parmakları yorulanlar için hazırlanan el şeklinde bir robot var. Joystick üzerinden kontrol edilebilen bu robot akıllı cihazın ekranı üzerinde yazma, dokunma ve sürükleme gibi hareketleri gerçekleştirebiliyor. Google’ın bu şaka maksatlı ürünün kullanım alanları arasına kedi sevmeyi ve sırt kaşımayı da eklemesiyse yüzlerde ayrıca bir tebessüme neden oluyor.

YouTube’dan 2014’ün viral trendleri

İnternet dünyasında büyük ses getiren videoların arkasında YouTube’un manipülasyonu olduğu iddiasından hareketle hazırlanan bu şakada 2014 yılında patlama yapması beklenen videoların hepsinden küçük parçalara yer veriliyor.

Google Haritalar Pokemon Turnuvası

Çizgi film dünyasının en popülerlerinden biri olan Pokemon da Google’ın bu yılki 1 Nisan şakalarının temalarından biri. Google içinde Pokemon Master adında bir pozisyon açtığını duyuran şirket, bu pozisyona alınacak kişiyi ise Google Haritalar uygulamasından faydalanarak gerçekleştirilen turnuva aracılığıyla seçecek. Turnuva için hazırlanan tanıtım filmine bakıldığında şirketin 1 Nisan şakalarına ne denli ciddi mesai harcadığı daha iyi anlaşılıyor.

Google+ fotoğrafları ve David Hasselhoff

Google+’a eklenen yeni bir özellik sayesinde fotoğraflarını bu platform üzerinde saklayanlar, tek bir dokunuşla fotoğraflarına oyuncu ve şarkıcı David Hasselhoff’u ekleyebiliyor.

google-plus-hoff-010414

Özgeçmişler için AutoAwesome

Google+’ta fotoğraflar için kullanılan AutoAwesome özelliği 1 Nisan şakaları kapsamında Google Drive’a taşındı. Böylelikle Google Drive kullanıcılarının özgeçmişlerine seçtikleri temaya paralel olarak ”ilginç” özellikler eklenmiş oldu.

Google AdSense ve uzaydan gönderilen raporlar

Google AdSense kullanan web sitesi sahiplerine yönelik olarak hazırlanan ”Galaksilerarası IP adresi deposu” şirketin hazırladığı 1 Nisan şakalarının sonuncusu. Bu özellik sayesinde Google AdSense reklamlarının dünya dışında ne kadar ilgiyle takip edildiğini ölçmek mümkün oluyor.

 

İLGİLİ HABERLER