Teknoloji

2015’te uluslararası uçuşlarda 100 Mbps mobil genişbant desteği sunulabilir

Havacılık endüstrisi için mobil genişbant desteği sunan Gogo, 70 Mbps’nin üzerinde hız sağlayabilecek yeni kablosuz genişbant servisini önümüzdeki yıl Japan Airlines uçuşlarında devreye sokmaya hazırlanıyor. Bu hızı 100 Mbps’ye çıkarmayı hedefleyen Gogo, Japan Airlines’tan sonra diğer havayollarına da aynı servisi sunmayı planlıyor.

japan-airlines-080414

Şirket 2ku teknolojisini kullanarak yüksek bağlantı hızları sunmaya hazırlanıyor. Halihazırda Kuzey Amerika’daki uçuşlarda bulunan Ground to Orbit (Yerden Uyduya) teknolojisinde kullanılan düşük profilli antenlerden 2ku teknolojisinde de faydalanılacak. Ancak mevcut teknolojinin Air to Ground (Havadan Yere) çözümünün yerine 2ku’da iki adet düşük profilli, yüksek verimli Ku-band uydu antenleri kullanılacak.

Böylelikle hem daha yüksek hızlara ulaşmak hem de uzun süreli küresel uçuşlarda servisin işlemesini sağlamak mümkün olacak. Mevcut Ground to Orbit çözümüyle Kuzey Amerika’da 70 Mbps’e hızı gördüklerini söyleyen Gogo CEO’su Michael Small, 2ku ile bu hızı tüm dünyaya yayacaklarını dile getirdi. Yeni teknolojinin ilk andan itibaren 70 Mbps hıza ulaşacağını belirten Gogo CTO’su Anand Chari, 100 Mbps ve daha üstü hızlara ulaşmanın yeni nokta hüzme uydu teknolojileriyle mümkün olabileceğini sözlerine ekledi.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER