Teknoloji

Gmail’e tam ekranda ileti yazma seçeneği

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google geçtiğimiz ekim ayında yeni Gmail tasarımının dağıtımına başlamış ve e-posta oluşturma ekranını açılır bir pencereye taşıyarak kullanıcılarına e-postalarında farklı içerik ve eski e-postalara daha kolay referans verme imkanı sunmuştu. Kimi kullanıcıların oldukça faydalı bulduğu bu özellik varsayılan hale geldiği zaman bazı Gmail kullanıcılarını da rahatsız etmişti. Değişiklikten memnun olmayan kullanıcılarının seslerini duyan Google, tam ekranda ileti yazma seçeneğini yeniden Gmail’e getirdi.

gmail-ileti-200713

Google bu kararını Google+ üzerinden duyururken, alınan kararda kullanıcılardan gelen talebin önemli olduğuna dikkat çekti. Bu değişiklik mevcut açılır ileti yazma penceresini etkilemeyecek ancak isteyen kullanıcılara ikinci bir e-posta oluşturma ekranı seçeneği sunacak. Tam ekran moduyla yeni ileti yazma penceresi ekranın tam ortasına konumlanacak. Kullanıcılar diledikleri takdirde tam ekranda ileti yazma seçeneğini varsayılan ayar haline getirebilecek. Bunun için kullanıcıların açılır ileti yazma ekranının alt kısmında yer alan ”Daha Fazla Seçenek” butonunu tıklaması ve buradan da ”tam ekranı varsayılan olarak ayarla” seçeneğini işaretlemesi gerekiyor.

İlk etapta tam ekrana geçiş yapmak içinse kullanıcıların açılır ileti yazma ekranının altında yer alan ”Genişlet” seçeneğine tıklaması yeterli. Özelliğin tüm Gmail kullanıcılarına dağıtımının bir – iki gün içinde gerçekleşeceği belirtilirken, formatlama araç çubuğunun da artık varsayılan olarak ekranın altında sürekli olarak kalacağı ifade edildi.

İlgili >> Gmail (Google+)

İLGİLİ HABERLER