Teknoloji

Gmail VoIP servisi Google Chrome OS’in ses planını açığa vuruyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Gmail arayüzünde sunduğu web tabanlı anında mesajlaşma sistemini Google Voice VoIP servisiyle entegre etmek için çalışmalar yapıyor. CNET’in kaynaklardan edindiği bilgilere göre yeni VoIP sistemi mevcut sohbet arayüzüne eklenecek ve herhangi bir ek yazılıma ihtiyaç duymadan çağrı yapma ve kabul etme gibi işlemlere olanak tanıyacak.

Ortaya çıkan bu son gelişme geçtiğimiz ay ortaya çıkan Google’ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin’in Google Voice telefon yazılımının geliştirme çalışmalarını dondurduğu dedikodularıyla da örtüşüyor. Kaynaklar ikilinin internet tarayıcısı dışında bir yazılım aracılığıyla çalışacak telefon fikrinden hoşnut olmadıklarını iddia ediyordu. Ayrıca bu tarz bir yazılım web tabanlı işletim sistemi Google Chrome OS’in doğasına da aykırı düşecekti.

Web tabanlı bu yeni uygulama Chrome OS ile çalışan netbook’ların Google Voice servisini kullanarak VoIP aramaları gerçekleştirmesini sağlayacak. CNET, bu uygulamanın hâla Google Voice’den ayrı tutulduğunu söylüyor, kullanıcıların mevcut servisi kullanmak için bir hesaba sahip olması gerekmiyor. Google yeni özellikler ve ürünler üzerinde test çalışmalarını sürdürdüğünü belirtirken şu an için özel bir duyuru yapmış değil.

İlgili – CNET

İLGİLİ HABERLER