Teknoloji

Gmail kullanıcılarını şifrelenmemiş e-postalar konusunda uyaracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gmail-logo-040613

Google, e-posta servisi Gmail’i kullananlara yönelik tehditleri ciddiye alıyor. Kullanıcılarını şifrelenmemiş bir e-postayı açmanın risklerinden haberdar etmeyi isteyen şirket, halihazırda şifrelenmeyen kaynaklardan e-posta geldiğinde kullanıcıları otomatik olarak uyaracak bir sistem üstünde çalışıyor.

Google, e-posta güvenliği ile ilgili araştırmasının sonuçlarını bir blog yazısı aracılığıyla paylaştı. Illinois Üniversitesi ve Michigan Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen araştırma, iki yıllık bir zaman dilimi içinde tamamlandı. Umut vadeden sonuçları ortaya çıkaran araştırma, teknoloji sektörünün genelinde şifrelemeye olan ihtiyacın arttığını ortaya koyuyor.

gmail-eposta-guvenlil-131115

Araştırma şifrelemeye olan ihtiyacın arttığını savunsa da, şifrelemeyi önemsemeyen bir grubun varlığına dikkat çekmeyi de ihmal etmiyor. DNS sunucularının saldırganlara mesajlara müdahale etme ve mesajları alıcıya ulaşmadan değiştirme imkanı verdiği de Google’ın dikkat çektiği noktalar arasında yer alıyor.

Bu tarz saldırıların Gmail kullanıcılarının huzurunu kaçırmasını önlemek için üniversitelerle işbirliği yapmaya devam edeceğini açıklayan Google, önümüzdeki birkaç aylık dönem içinde Gmail kullanıcılarını şifrelenmemiş e-postalar konusunda uyarı göndermeye başlayacak.

İLGİLİ HABERLER