Teknoloji

Gmail iOS uygulamasına Scribbles, imza oluşturma ve çoklu hesap desteği

Google, iOS uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı. Geçtiğimiz ayın başlarında ilk versiyonu yayınlanan uygulama, yayının hemen ardından farkedilen hatalar nedeniyle kaldırılmıştı. Yaklaşık iki hafta sonra hatalardan arındırılmış uygulama App Store üzerinden tekrar dağıtıma sunulmuştu. Gmail’in bu ilk sürümü servise Safari’ye erişmekten veya iOS’in doğal e-posta istemcisini kullanmaktan farklı bir şey sunmuyordu. Ancak yeni güncellemeyle birlikte yararlı ve eğlenceli çeşitli işlevler kazandığı söylenebilir.

Gmail iOS’in güncellenmiş versiyonuyla birlikte kullanıcılar özel mobil imzalar oluşturabilecek ya da doğrudan uygulama içinden otomatik cevaplayıcılar kurabiliyor.. iOS 5 yüklü cihaz sahipleri Gmail uygulamasının gelen mesajlara özel yeni bildirim sesini kullanabilecek, böylelikle Gmail bildirimlerini diğer iOS bildirimlerinden kolaylıkla ayırt edebiliyor.

Bu arada Scribbles adı verilen eğlenceli bir özellik de var. Bunun sayesinde kullanıcılar farklı renk ve fırça seçenekleri barındıran çizim araçlarını kullanarak e-posta iletilerini sıkıcı havasından kurtarıp daha eğlenceli hâle getirebiliyor. Elle yazılan notlar ya da çizimler e-postaya eklenip gönderilebiliyor. Öte yandan çoklu hesap giriş desteği de yenilikler arasında yer alıyor.

Ücretsiz olan Gmail iOS uygulamasının 1.1 sürümünü iTunes App Store üzerinden indirebilirsiniz.

İlgili – iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER