Teknoloji

Giphy’nin GIF servisini her gün 100 milyondan fazla kişi kullanıyor

giphy gifİnternette her an yeni bir “meme”nin patladığı günümüzde Giphy ve Gfycat gibi servislerin gelişmesine şaşırmamak gerekiyor. Açıklanan rakamlar, bu servislerin popülaritesinin oldukça yüksek bir seviyeye ulaştığını gözler önüne seriyor.

Giphy tarafından paylaşılan “GIF’in Durumu” isimli rapor, servisin günlük aktif kullanıcı sayısının 100 milyona çıktığını gösteriyor. Bu rakamın aylık değil, günlük olduğunun altını çizmek gerekiyor. 1 milyardan fazla GIF barındıran servisteki izleme süresiyse 2 milyon saatin üstüne çıkmış durumda.

Giphy GIF kullanımını artırma konusunda ki başarısının belli bir kısmını proaktif olmaya bağlıyor. Kullanıcılarının kendi GIF animasyonlarını yüklemeleri için beklemeyen servis, geniş bir animasyon kütüphanesini de kullanıcılarına ulaştırıyor. MTV ve The Late Show with Stephen Colbert gibi iş ortakları da platform üzerinde günde 100 milyonlarca içerik görüntülenmesini sağlamıştı.

Giphy GIF animasyonları oluşturan özel bir stüdyoya da sahip

Giphy GIF animasyonları oluşturan özel bir stüdyoya da sahip. Böylelikle şirketin kullanıcılarına sunduğu içeriklerin sayısını sürekli artırması kolaylaşıyor. Akıllı telefonların yaygınlığı da bu durumu tetikleyen faktörler arasında gösteriliyor. Twitter, Tumblr ve Reddit gibi platformların varlığı da Giphy’nin geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmasında önemli bir rol oynuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER