Teknoloji

Gigabyte Aero 14 10 saate varan pil ömrüyle uzun oyun keyfi sunuyor

gigabyte aero 14
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gigabyte aero 14Gigabyte son birkaç yılı Razer ve onun amiral gemisi dizüstü bilgisayarı Blade’i yakalamakla geçiriyor. Razer 2013 yılında çıkardığı ince ve hafif dizüstü oyun bilgisayarı kategorisini icat etmiş ve daha sonra bu ürünü hem üretkenlik hem de oyun için mükemmel bir dizüstü bilgisayar hâline dönüştü.

Şimdilerde oyun dizüstü bilgisayarı üreticileri Razer’ın liderliğini takip ediyor. Ürünlerini üretkenliğe odaklanır, hafta sonlarında da oyun amaçlarına hizmet eder şekilde konumlandırıyor. Gigabyte da bu geleneği yeni Aero 14 dizüstü bilgisayar ile devam ettiriyor. Üretkenlik modunda 10 saate varan pil ömrü sunan dizüstü bilgisayar bunu daha düşük yoğunluktaki aktiviteler sırasında Intel’in entegre grafik birimine geçiş yaparak gerçekleştiriyor.

Aero 14’ün teknik özelliklerine baktığımızda 14 inç, 2560 x 1440 piksel QHD IPS ekran, 32 GB’ye kadar DDR4 RAM seçeneği, Intel’in 6. nesil Core i7 Skylake işlemcisi, USB 3.1 destekli Type-C, üç adet USB-C portu, HDMI 2.0 ve SD kart okuyucusunu görüyoruz. NVIDIA GeForce GTX 970M ve 3 GB GDDR5 bellek ile güçlü bir grafik performansı vadeden bu bilgisayarda arka aydınlatma parlaklığı ortama göre ayarlanabilen bir klavye bulunuyor. Bu klavyede ek makro tuşları da mevcut.

2 kilogramın biraz daha altında bir ağırlığa sahip ve 19.9 milimetre kalınlıklı bir gövdeyle gelen Gigabyte Aero 14, bu açıdan Razer Blade ile boy ölçüşebiliyor.

Bu arada Gigabyte deneyimli kullanıcılara hitap edecek bazı özellikler eklemiş. Bunlar arasında dizüstü bilgisayarı bir harici monitöre bağlayıp 4K çözünürlükte çıkış vermeyi sağlayan HDMI 2.0 portu da bulunuyor. Fan Tweak adı verilen yazılım da fan hızını üzerinde çalışılan aktiviteye göre belirleme imkanı sağlıyor. Son olarak klavyenin sağına yerleştirilmiş makro tuşları da özelleştirilebiliyor. Üstüne üstlük renkleri de yüklü bulunan Macro Hub yazılımı üzerinden değiştirilebiliyor.

Gigabyte Aero 14 siyah, turuncu ve yeşil renk seçenekleriyle, yaklaşık 1600 dolardan başlayan fiyatlarla yurt dışında satışa sunuldu.

İLGİLİ HABERLER