Teknoloji

Getty Images fotoğraflarını web sayfanıza ücretsiz yerleştirin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Getty Images lisanslı çevrim içi fotoğraflarıyla hizmet veren ve birçok kuruluşa hizmet veren bir site. Şimdi de herkese fotoğrafları ücretsiz olarak web sayfalarına yerleştirme fırsatı veriyor. 13 milyon yerleştirilebilir görselle Getty Images dünyanın en büyük görüntü veri tabanlarından biri olma sıfatını taşıyor.

getty-images-embed-080314

Fotoğrafları web sayfalarına eklemek herhangi bir YouTube videosunu eklemeye benziyor. Getty Images sayfasında ilgili fotoğrafın sayfasında bulunan yerleştir ikonuna tıklamanız, sonrasında kodu kopyalayıp web sayfasının HTML koduna yapıştırmanız yeterli oluyor.

Getty Images sadece yerleştirme bağlantısını veriyor, dosyaya doğrudan bağlantıyı paylaşmıyor. Bu da fotoğrafların bir içerik yönetim sistemi aracılığıyla tek başına bir siteye yerleştirilmesini engelliyor. Blog yazarları için yerleştirme yöntemi bir hayli kullanışlı olabilir, ancak ticari web siteleri herhangi bir Getty Images görselini kendi tasarımları içinde herhangi bir şekilde kullanmamış oluyor. Tabii ki, durumun kesinliği söz konusu sitenin koduna da dayanan bir durum, bunu da belirtmek gerekiyor.

Eğer herhangi bir Getty Images fotoğrafını reklam ve benzeri gibi ticari amaçlarla kullanmak isterseniz, bunun için Getty Images’a ödeme yapmanız gerekiyor. Getty Images’tan yerleştirilen herhangi bir fotoğrafa tıklandığında, söz konusu fotoğrafın Getty Images üzerindeki sayfasına gidiliyor. Burada da fotoğrafın satın alınmasına dair seçenekler ve fiyat bilgileri bulunuyor.

Bu arada bazı fotoğrafların yerleştirme seçeneği bulunmuyor. Ayrıca sadece yerleştirilebilir görüntülerde arama yapmak gibi bir seçenek de görünürde  yok gibi duruyor. Ancak Getty Images’ın bu arama filtresini kısa süre içinde getirmesini bekliyoruz.

İlgili >> Getty Images

İLGİLİ HABERLER