Eğlence

Geohot’tan PS3’ün root anahtarı ve Sony’ye destek teklifi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PS3’te geçen hafta keşfedilen bir güvenliği açığının hemen ardından, Sony’nin oyun konsoluna ikinci darbe de tanınmış bilgisayar korsanlarından olan Geohot’tan geldi. PS3’ün root anahtarını yayınlayan George Hotz geçen sene de özel bir PS3 yazılımı yayınlayarak, v3.21 bellenimi ile Sony tarafından kaldırılmış olan diğer işletim sistemlerini yükleme seçeneğini geri getirmişti.

PS3’ün root anahtarı sayesinde konsola özel yazılım yüklemek mümkün hâle geliyor. Sony bu yöntemi korsanlık olarak niteleyedursun, bu yeni anahtar konsolda korsan oyunları oynatmakla kalmıyor. Birçok bireysel ve kurumsal kullanıcı PlayStation 3’ü içindeki Cell işlemci motoru nedeniyle Linux makine gibi kullanmakta, hatta birden fazla konsolu birbirine bağlayarak süper bilgisayar tarzı bir sistem elde etmekte.

Hotz korsanlığı onaylamadığını, güvenlik çözümlerini Sony, Microsoft veya Nintendo gibi isteyen şirketlere sunabileceğini belirtiyor. Ancak Sony’nin root anahtarı halka açık edildikten sonra Hotz’u hoşgöreceği konusunda biraz şüpheliyiz.

İlgili – Geohot

İLGİLİ HABERLER