Teknoloji

General Mobile Discovery 2 Ön İnceleme

general-mobile-discovery-2-on-inceleme-00003

General Mobile’ın yeni nesil Android telefonu Discovery 2 perşembe akşamı düzenlenen özel bir lansman toplantısıyla basın mensuplarına tanıtıldı. Biz de bu toplantıdaydık ve telefonla ilgili detayları dinledikten hemen sonra yayınladığımız haberle aktardık. General Mobile yetkilileri Discovery 2’nin test örneklerini de vakit kaybetmeden bu toplantıda dağıttı. Bu, çok yakında detaylı bir General Mobile Discovery 2 incelemesini Teknoblog’da okuyacağınız anlamına geliyor. Sabırsızlananlar, detaylı incelemeye kadar bekleyemeyecekler için Discovery 2 ile ilgili ilk izlenimlerimizi bu yazıda paylaşalım.

Discovery 2 tasarım anlamında orijinal Discovery’ye göre önemli gelişimler kaydetmiş. Discovery 2 selefine göre biraz daha keskin hatlara sahip. Metalik görünümü de cihaza biraz daha çekicilik ve değer katıyor. Telefonun kenarını metalik görünümlü bir çerçeve çevreliyor ve bu çerçeve üzerinde giriş ve çıkışlar bulunuyor.

general-mobile-discovery-2-on-inceleme-00009

Sol kenarda birinci SIM kart yuvası, karşı gelen sağ kenarda da ikinci SIM kart yuvası bulunuyor. Ayrıca sağ kenarda SIM kart yuvasının hemen altında ses tuşları bulunuyor. Güç butonu üstte, sağa kenara doğru yerleştirilmiş. 3.5 mm. kulaklık jakı da üst kenarda bulunuyor. Alt kenarda microUSB portu, mikrofon ve hoparlör bulunuyor.

General Mobile Discovery 2’nin arka yüzeyi birinci nesil Nexus 7 ve Samsung Galaxy S5’tekine benzer şekilde nokta dokulu plastikle kaplanmış. Arka kapak yerinden çıkarılabilirmiş gibi görünüyor, ancak durum öyle değil. Arka kapak telefonun gövdesine yapıştırılmış, bu da telefondaki 2500 mAh kapasiteli bataryanın kullanıcılar tarafından değiştirilemeyeceği anlamına geliyor.

general-mobile-discovery-2-on-inceleme-00006

Discovery 2’nin kullanıcılar tarafından en çok beğenilecek özellikleri arasında ekran yer alacak gibi görünüyor. 5 inç IPS ekran 1080p çözünürlüğe sahip. Bu da 441 ppi gibi bir piksel yoğunluğunun sunulduğu anlamına geliyor. Dolayısıyla pikselleri farketmek neredeyse imkansız, yazıların ve grafiklerin keskinliği oldukça iyi derecede. Parlaklık seviyesi yüksek olan ekranın görüş açıları da iyi sayılır. Ekranla ilgili daha fazla fikir için detaylı incelememizi beklemeniz gerekiyor.

general-mobile-discovery-2-on-inceleme-00005

MediaTek’in sekiz çekirdekli işlemcisi General Mobile Discovery 2’yi güçlendiriyor. Bu işlemci gerçek anlamda sekiz çekirdekli işlemci olarak değerlendiriliyor, çünkü her bir çekirdek maksimum 2.0 GHz çalışma frekansına sahip. Performansı merak edenler için AnTuTu Benchmark uygulamasını hemen telefona kurup bir test gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz 31 bin seviyesindeki puan, Discovery 2’nin gerçekten güçlü bir telefon olduğunu gösteriyor. HTC One (M8), LG G3 gibi 2000 TL üstü fiyata sahip Android telefonlar bu testten 36 bin seviyesinde sonuçlar elde ediyor. Anlayacağınız, aradaki fark çok az.

general-mobile-discovery-2-on-inceleme-00012

Gerçekten de Discovery 2’nin kullanıcı arayüzünde pürüzsüz ve takılmasız şekilde gezinmek mümkün oluyor. Tabii ki, oyun ve video gösterim performansı hakkındaki yorumlar detaylı incelemede olacak, ancak gördüğümüz kadarıyla her iki alanda da bu telefon beklentileri fazlasıyla karşılayacaktır. General Mobile yetkilileri Modern Combat 4: Zero Hour gibi yeni ve popüler oyunun Discovery 2’deki MediaTek işlemci için optimize edildiğini ve yüksek performansla oynanabileceğini söyledi.

Android 4.4 KitKat ile yüklü gelen Discovery 2, kullanıcıların daha ilk andan itibaren telefonlarını en güncel ana sürümde kullanacaklarını gösteriyor. General Mobile gelecek Android güncellemelerini en hızlı şekilde ulaştırma noktasında da istekli görünüyor. Kullanıcı arayüzü genel olarak Android’in ham arayüzüne bağlı kalıyor. Çeşitli duvar kağıtları ve widget’lar sunuluyor. Bunun dışında Not Defteri, El Feneri gibi basit araçları telefonda yüklü olarak görüyoruz. Google’ın çeşitli uygulamaları da yüklü olarak geliyor. Daha fazlası için de Google Play Store’u kullanabilirsiniz.

general-mobile-discovery-2-on-inceleme-00011

General Mobile Discovery 2’nin arkasında yer alan 13 megapiksel kamera ve önünde yer alan 5 megapiksel kamera bu telefonun ortalamanın üstünde kamera deneyim sunacağını gösteriyor. Kamera uygulaması çeşitli özelleştirmelere sahip. Kolay kullanımlı arayüz ayarları hızlı şekilde yapma imkanı sağlıyor. Çekim tuşuna dokunduğunuz anda da fotoğraf çekimi gerçekleştiriliyor. Bu noktada sekiz çekirdekli MediaTek işlemcinin gücünü görmüş oluyoruz. Öndeki 5 megapiksel çözünürlüklü kamera da “selfie” meraklılarını epey memnun edecektir. Kamera hakkında daha fazla ayrıntı da incelememizde olacak.

Discovery 2 1500 TL üstü fiyata sahip olan akıllı telefonlarda gördüğümüz teknik özelliklere sahip, performans da buna paralel görünüyor. Bütün bunların 888 TL gibi bir fiyatla tüketicilere ulaştırılacak olması gerçekten önemli. General Mobile Discovery 2 sayesinde üst sınıf akıllı telefon deneyimi çok uygun bir fiyattan kullanıcılara ulaşma şansı bulacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER