Teknoloji

Gelecek OS X güncellemesinde daha fazla emoji çeşidi içerecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

os-x-10-10-3-emoji-070215

Apple’ın perşembe günü geliştiriciler için yayınladığı OS X 10.10.3 beta sürümünün en dikkat çekici unsuru yeni Fotoğraflar uygulaması olmuştu. Tabii ki, bu beta sürümünde Fotoğraflar’ın ötesinde farklı yenilikler bulunuyor. OS X 10.10.3 beta sürümünü yükleyen MacRumors sitesi güncellemeyle ilgili detayları araştırmış ve his simgeleri veya daha yaygın bilinen ismiyle emojiler hakkında bazı ilginç detaylara ulaşmış. Buna göre emojiler şu anda bulunduklarından daha kapsamlı olacak ve farklı kültürlerin özel his simgelerine de yer verilecek.

Görünüşe göre kullanıcılar çok yakında belirli bir emoji için farklı cilt rengi tonu tanımlayabilecekler. Bu cilt tonu düzenleyicisi paneli üzerinden gerçekleştirilecek. Kullanıcı bir emojiye tıkladıktan sonra varsayılan seçenek yerine farklı tonlardan birini seçebilecek. MacRumors’ın ekran görüntülerine bakıldığında bu özellik tam anlamıyla bitirilmemiş, çeşitli yeni his simgeleri ve belirli cilt tonları için boş alanlar veya yer tutucular görünüyor. Bunların 10.10.3 yayınlanıncaya kadar bitirileceğinden eminiz.

Ayrıca Apple emojilerin gruplandırıldığı kategorileri de genişletti. Böylelikle geniş yelpazedeki emojilerin şu anda olduğu gibi birkaç ana kategoride tutulmasına da son veriliyor. Kullanıcılar yüklenmiş olan bütün his simgelerinin listesi içinde gezinebilecekler. Ancak çeşitli kategorileri atlama seçeneği hâlâ bulunmaya devam ediyor.

OS X 10.10.3 güncellemesinin ne zaman çıkacağı hakkında kesin bir bilgi bulunmasa da, Apple Fotoğraflar uygulamasının ilkbaharda çıkacağını söylüyor. Bu uygulamanın OS güncellemesinin bir parçası olduğunu biliyoruz, o zaman güncellemeyi ve onunla birlikte gelecek yeni emoji özelliklerini de aynı zamanda göreceğiz demektir. Tabii ki, yayınlanan güncellemenin geliştiricilere özel beta sürüm olduğunu, şu anda bulunan unsurların değişebileceğini veya kaldırılabileceğini hatırlatmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER