Teknoloji

Gelecek nesil tabletleri hedefleyen Intel Atom Trail-T platformuna ait detaylar sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in gelecekteki ürünlerine dair detayları sızan yol haritalarıyla veya analist toplantıları aracılığıyla sızmasına artık alıştık. Bu nedenle Intel’in tablet pazarını hedefleyen gelecek nesil Atom işlemcilerine ait detayların yine bir sunum dosyası görüntüsü aracılığıyla sızması çok da şaşırtıcı sayılmaz. Yeni işlemci Intel Bay Trail-T adını taşıyor.

Yol haritasına göre Bay Trail-T işlemcisi 2014 yılında pazara girmiş olacak. Bu işlemciye Valley View-T kod adıyla anılan 22 nm yongaüstü sistem eşlik edecek. Görünüşe göre bu gelecek nesil tablet platformuyla tanışmamıza bir yıl gibi bir süre var, ancak Intel şu anda bu platformu kullanarak geliştirme çalışması yapacak OEM iş ortaklarıyla görüşmeye başladı. 

Bu görüşmelerin bir kısmına ait meyvelerin CES 2013’te duyurulması bekleniyor. Yeni platformun mevcut Intel Clover Trail platformuna göre büyük gelişmler sunacağı tahmin ediliyor. Bay Trail-T’nin 22 nm süreci kullanılarak üretileceği, böylelikle güç tüketiminin azaltılıp diğer bir taraftan da performansın artacağı düşünülüyor. Mevcut Clover Trail platformu 32 nm sürecini baz alıyor. Sektörün lideri konumundaki ARM Cortex A15 ise 28 nm üretim sürecini baz alarak üretiliyor.

Intel yeni platformun Clover Trail’e nazaran yüzde 50-60 arasında performans artışı sunacağını belirtirken aynı performansın yarı güçle de elde edilebileceğinin altını çiziyor. Platform içinde 2.1 GHz’de çalışan dört çekirdek bulunacak, ayrıca DX 11 grafik desteği de sunulacak. Patformun 2560 x 1600 piksel ekran çözünürlüğünü desteklemesi bekleniyor. Ayrıca Bay Trail-T’nin saniyede 60 karelik 1080p çözünürlükte çekim yapabilen 3D kameraları da destekleme opsiyonuna sahip olacağı belirtiliyor.

İlgili >> MobileGeeks

İLGİLİ HABERLER