Teknoloji

Gelecek nesil iki iPhone Steve Jobs döneminde tasarlanmış olabilir

Günümüzün en popüler ürünlerinden biri hiç kuşkusuz iPhone. Bu popülarite Apple’ın akıllı telefonunu da hırsızların doğal hedeflerinden biri haline getiriyor. ABD’nin San Francisco şehrinde gerçekleşen akıllı telefon hırsızlıklarının yarıdan fazlasında hedefin iPhone olması üzerine şehrin adli makamları da harekete geçti. Çalınan telefonların kullanılmasını önleyecek fiziki bir sistemin oluşturulması konusunda telefon üreticileriyle bir araya gelen San Francisco Bölge Savcısı George Gascon’un Apple temsilcisiyle görüşmesiyse ilginç bilgileri ortaya çıkardı.

iphone-5-inceleme-00027

Apple temsilcisi Michael Foulkes ve Gascon’un görüşmesinin yaklaşık bir saat sürdüğü belirtilirken, Gascon’un açıklamaları buluşmanın planlanan amacından farklı bir yönde sürdüğünü gösteriyor. Gascon konuşma sırasında sözün kendisine pek geçmediğini dile getirirken, Foulkes’in konudan konuya atladığını ve kendisini takip etmenin oldukça zor olduğunu belirtti. Savcı Foulkes’i ”çok şey söyleyip hiçbir şey söylememe üzerine eğitilmiş biri gibiydi” sözleriyle tanımladı. Apple temsilcisi Gascon’un oluşturulmasını talep ettiği sistemin araştırma ve geliştirme sürecinin ”uzun ve zahmetli” olacağını dile getirdi.

Ancak ikili arasındaki görüşmenin asıl ilginç kısmını Foulkes’in Gascon’a gelecek nesil iPhone’lara ilişkin verdiği bilgiler oluşturuyor. Foulkes gelecek nesil iki iPhone’un tasarlandığını belirtirken, bu tasarımların Tim Cook döneminden önce, yani Steve Jobs döneminde, gerçekleştirdiğini ifade etmesi durumu biraz daha ilginç hale getiriyor. Foulkes’in hangi iPhone’ları kastettiği ve bu iddiaların doğru olup olmadığı konusunda bir şey söylemekse şu an için pek mümkün değil gibi gözüküyor.

İlgili >> 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER