Eğlence

Gelecek nesil Apple TV’de dahili TV alıcısı bulunabilir

Apple’ın Apple TV set üstü cihazında mevcut seçeneklerine yenilerini eklemesi, konsolu sadece iTunes içerikleri ve çeşitli üçüncü taraf içerik servislerinin sunduklarının ötesine geçirmesi bekleniyor.

apple-tv-1080p-00011

9to5Mac sitesinin haberine göre Apple gelecek nesil Apple TV’de dahili TV alıcısını test ediyor. Dahili TV alıcısı sayesinde kullanıcılar TV yayınlarını Apple’ın tasarladığı kutu aracılığıyla izleme fırsatı elde edecek. Tabii ki, bu TV alıcısının türü, söz konusu desteğin Türkiye’de kullanılabilir olup olmayacağı noktasında önemli olacaktır. Eğer Apple DVB-T karasal dijital yayın alıcısı eklerse, bu durumda söz konusu özelliğin buradaki kullanıcılar için, en azından 2015 yılına kadar, bir yararı olmayacaktır.

Öte yandan Apple’ın set üstü cihazına entegre 802.11ac kablosuz yönlendirme noktası eklemeyi planladığı da söyleniyor. Bu durumda ağ üzerinden yayınları izleme noktasında daha iyi bir deneyimin sunulması, Apple TV’nin farklı bir odadaki kablosuz ağ bağlantı noktasına bağlanma zorunluluğunun ortadan kaldırılması mümkün olabilir.

Geçen hafta çıkan haberler Apple’ın mart ayında Apple TV donanımını güncellemeyi planladığını işaret ediyordu. Geliştiricilerin Bluetooth kumanda seçenekleri üzerinde çalıştığı da söylenmişti. Ayrıca yazılım içnde de yeni içerik türlerine destek sunulabileceği belirtilmiş, bu da Apple TV içinde bir uygulama mağazası veya en azından oyun mağazası açılabileceği de iddia edilmişti.

Apple’ın bir özelliği test etmesi, o özelliğin mutlaka piyasaya çıkacak üründe bulunacağı anlamına gelmiyor. Ancak Apple’ın ev eğlence alanında ses getirecek yenilikler üzerinde çalıştığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER