Teknoloji

Geleceğin giyilebilir iPod bileziği Apple laboratuvarlarında geliştiriliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın mühendislerinin giyilebilir cihazlar üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Bu tarz cihazların arasında bileğe takılan ve Siri’yle kontrol edilebilen kıvrık camdan yapılmış iPod da bulunuyor. Apple çalışanları içinde küçük bir bölüm bu tarz projeler için uğraşıyor. Söz konusu grubun küçüklüğü giyilebilir teknolojik ürünlerin Apple’ın ajandasında ilk sıralarda gelmediği şeklinde bir işaret olarak yorumlanabilir.

Aslına bakarsanız, iPod nano’nun son iterasyonu ona uygun olarak sunulan kayış aksesuarlarıyla birlikte saat gibi de kullanılabilir hâle geldi. Apple yurtdışında piyasaya sunduğu farklı kayışlar ve saat arayüzleriyle kullanıcılara iPod nano’larını farklılaştırma imkânı sunuyor. Ayrıca üçüncü parti üreticiler de mevcut olan kayış seçeneklerini arttırıyor. Tabii, Apple’ın üzerinde küçük bir grup eşliğinde çalışmakta olduğu proje akıllı telefonu iPhone 4S için bir veri öğütme cihazı olarak kullanılabilir. Her ne kadar Apple’ın bu giyilebilir cihazlarda hang teknolojiyi kullanacağı belli olmasa da, iPhone 4S’te yer alan Bluetooth 4.0 desteği ileride çıkması muhtemel giyilebilir cihazlarda da aynı teknolojinin sunulacağı şeklinde yorumlanabilir.

Giyilebilir teknolojik ürünler konusunda Apple diğer büyüklerle büyük bir rekabete girecek gibi görünüyor. Google’ın da X Labs adı verilen bir oluşumu mevcut ve bu oluşum dahilinde “eşyaların interneti” olarak tanımlanan ağlar üzerinde çalışılıyor. Söz konusu ağ tabanlı eşyaların içinde sensörler, cihazlar ve daha fazlası bulunuyor. Görünüşe göre şu anda cebimizde taşıdığımız cihazları gelecekte doğrudan üstümüzde taşıyor ve belki de hiç çıkarmıyor olacağız.

İlgili – NY Times

İLGİLİ HABERLER