Teknoloji

Yeni Samsung Gear VR kontrol cihazıyla kullanıcıların işini kolaylaştıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gear vrSamsung, 2017 Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlediği etkinlikte sadece Galaxy Tab S3 ve Galaxy Book’u tanıtmakla yetinmedi. Şirketin Oculus ile birlikte geliştirdiği sanal gerçeklik başlığı Gear VR, yeni versiyonuyla MWC 2017’de görücüye çıktı.

Samsung’un yenilenen sanal gerçeklik başlığı ile daha önceki modellerin arasındaki en önemli fark olarak kontrol cihazının varlığı dikkat çekiyor. Güney Koreli şirketin sanal gerçeklik başlığının yanına kontrol cihazı ekleyeceğine dair dedikodular geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti.

Kablosuz kontrol cihazı, oldukça ergonomik bir tasarıma sahip. Tek elle kontrol edilebilen kumandanın üzerinde bulunan touchpad, kullanıcıları sanal gerçeklik başlığının üstündeki kontrol alanıyla etkileşime girme zorunluluğundan kurtarıyor.

Sanal gerçeklik başlığında 101 derece görüş açısına sahip iki adet 42 mm. lens bulunuyor. Gelişmiş bozukluk düzeltme teknolojisi ise sanal gerçeklik başlığından kaynaklanabilecek mide bulantısı gibi rahatsızlıkları minimuma indirmeyi vadediyor. İvme ölçer, jiroskop ve yakınlık sensörü de sanal gerçeklik başlığının bileşenleri arasında bulunuyor.

Diğer görevleri ise sanal gerçeklik başlığının bağlandığı akıllı telefon yerine getiriyor. Samsung Galaxy S7, S7 edge, Note 5, Galaxy S6 edge+, S6 ve S6 edge yeni sanal gerçeklik başlığıyla uyumlu telefonlar listesinin ilk üyeleri konumunda.

Samsung’un mobil iletişimden sorumlu başkan yardımcısı YH Lee, şirket olarak sanal gerçeklikte standartları belirlemeye ve ileriye taşımaya odaklandıklarını belirtti. Sanal gerçekliği en yüksek kalitede sunmayı istediklerini söyleyen Lee, yeni Gear VR ile ekosistemlerini genişlettiklerini ve kullanıcılarına hem oyunlarda hem de videolarda daha yoğun bir etkileşim yaşatmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yeni Gear VR için henüz çıkış tarihi açıklanmadı

Samsung, yeni Gear VR için henüz bir fiyat ve çıkış tarihi açıklamadı. Ancak yeni sanal gerçeklik başlığının Galaxy S8’in duyurusundan, yani 29 Marttan, sonra raflarda olması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER