Teknoloji

Google iOS klavyesine 3D Touch desteği eklendi

google gboard

gboard iosGboard iOS klavye uygulamasına da 3D Touch desteği geldi. 3D Touch Apple’ın üstünde fazlasıyla durduğu bir teknoloji. Bu satırların yazarı da söz konusu teknolojiden fazlasıyla yararlanıyor. Ancak çoğu kullanıcının bu teknolojiyi genellikle göz ardı ettiği sıklıkla dile getiriliyor.

Apple’ın 3D Touch kullanımıyla ilgili olarak gösterdiği örneklerin en etkileyici olanlarından biri de imleci, parmağı klavyeye hafifçe bastırarak hareket ettirebilmek. Yazı yazarken bir düzeltme yapmak istediğinizde bu özellik fazlasıyla pratiklik sağlıyor. Eğer Apple’ın varsayılan klavyesini kullanıyorsanız, parmağınızı klavyenin herhangi bir yerine hafifçe bastırıp bekleterek klavye tuşlarının şeffaflaşmasını sağlayabilir, daha sonra da parmağınızı klavyeden kaldırmadan üstünde sürükleyerek imleci hareket ettirebilirsiniz. Bunu birkaç kez tekrarladıktan sonra alıştığınızı fark edecek ve daha sık kullanacaksınız.

Apple’ın klavyesinin bu kullanışlı özelliği şimdi Google’ın iOS klavyesi Gboard’a da geliyor. Gboard’a eklenen 3D Touch işlemci de benzer şekilde çalışıyor. Ancak Apple’ınki kadar iyi olduğunu söylemek şu an için mümkün görünmüyor. Apple’ın klavyesinde metin alanı içinde yukarı aşağı gitmek de mümkün olurken, Gboard imleci sadece yatay yönde hareket ettirmeye izin veriyor.

Bu arada gelen Gboard klavye güncellemesi çeşitli arka plan teması da getiriyor. Ayrıca iOS 10 emojileri destekleniyor. Herhangi bir kişinin bilgilerini, kişi paylaşım özelliğini ayarlardan etkinleştirdiğiniz takdirde doğrudan Gboard üzerinden paylaşabiliyorsunuz. En son versiyonu App Store üzerinden indirebilirsiniz. Uygulama Türkiye’deki kullanıcıları erişimine de açık durumda.

İLGİLİ HABERLER