Teknoloji

Gartner’ın araştırmasına göre akıllı telefon satışları ikinci çeyrekte yüzde 74 arttı

Gartner, ikinci çeyreğe dair küresel cep telefonu satış rakamlarını açıkladı. Rakamlara bakıldığında sektörün geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 16.5 büyüdüğü görülüyor. Akıllı telefon satışları yıldan yıla yüzde 74 oranında büyüme kaydetti, dünya çapında 107.7 milyon akıllı telefon satıldı.

Gartner’da baş araştırma analisti olarak görev yapan Roberta Cozza “Normal cep telefonlarında azalma görülürken akıllı telefon satışları artmaya devam ediyor.” diye konuştu. Olgunlaşmış pazarlardaki müşterilerin cep telefonu yerine giriş veya orta seviye Android telefonları tercih ettiğine dikkat çeken Cozza bunda operatörleri ve üreticilerin yapmış olduğu promosyonların da payı olduğuna dikkat çekti.

Android, yüzde 43.4’lük pazar payı ve 46.78 milyon cihaz satışıyla ikinci çeyrekte de bir numaralı akıllı telefon işletim sistemi olmayı başardı. Symbian ise 23.85 milyonluk cihaz satışı ve yüzde 22.1’lik pazar payıyla ikinci sırada yer aldı. Apple’ın iOS işletim sistemi yüzde 18.2 ile üçüncü, RIM’in BlackBerry işletim sistemi yüzde 11.7 ile dördüncü, Samsung’un Bada işletim sistemi yüzde 1.9 ile beşinci ve Microsoft’un mobil platformları yüzde 1.6 ile altıncı oldu. Öte yandan Gartner Nokia’nın ikinci çeyrekte dünyanın en büyük akıllı telefon satıcısı olduğuna da dikkat çekti.

İlgili – Gartner

İLGİLİ HABERLER