Teknoloji

Garmin Forerunner 735XT koşu saatini görücüye çıkarttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Garmin Forerunner 735XT

Garmin, yeni koşu saatiyle kullanıcılara farklı sporlardaki aktivitelerini takip etme fırsatını veriyor. Garmin Forerunner 735XT adını taşıyan model, kalp atış hızını ölçebilmesinin yanı sıra “acı skoru” olarak adlandırılan özel bir parametreyi de kullanıcılara sunabiliyor. Bundan iki yıl önce piyasaya sürülen 920XT’nin yanına eklenen Forerunner 735XT’nin yurtdışı fiyat etiketinde ise 450 dolar yazıyor. Şirketin Elevate adını taşıyan kalp atış hızı monitörünün yanı sıra Strava’nın “Acı Skoru” olarak adlandırdığı değeri de ölçebiliyor. Temel bir kalp atış hızı değeri belirleyen Forerunner 735XT, spor yapanlara kendilerini ne kadar zorladıklarını görme fırsatını veriyor.

Forerunner 735XT, Garmin’in Vector adını taşıyan bisiklet uygulamasıyla da uyumlu biçimde çalışıyor. Yine Garmin tarafından geliştirilen ve kullanıcıların trafikte güvende olmasını sağlayan Varia isimli radar uygulamasını da Forerunner 735XT tarafından destekleniyor. 50 metreye kadar suya dayanıklı olan saat, yüzücülere özel bazı özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Forerunner 735 XT’den kayak, ağırlık çalışma, yürüyüş gibi sportif aktivitelerin de takibi yapılabiliyor.

Ana materyal olarak yumuşak silikonun tercih edildiği saatte renkli bir ekran bulunuyor. Antrenman modunda pil ömrü 14 saat olan Forerunner 735XT, normal bir saat olarak kullanıldığında 11 gün pil ömrü sunuyor.

Garmin Forerunner 735XT, şirketin Connect IQ adını taşıyan mağazasına bağlanabiliyor. Kullanıcılar söz konusu mağaza üzerinden ücretsiz uygulamalara, saat arayüzlerine ve daha fazlasına erişebiliyor. Saat, akıllı telefonda çalan şarkıları kontrol edebilme ve bildirimleri gösterebilme gibi özellikleri de büntesinde barındırıyor.

İLGİLİ HABERLER