Teknoloji

GarageBand üzerinden Apple Music Connect’e şarkı yüklenebilecek

apple-garageband-010715

Apple, sanatçıların yeni şarkılarını hayranlarıyla sıcağı sıcağına paylaşmalarını kolaylaştıracak yeni bir özelliğin altına imza attı. Müzisyenler için hazırladığı Garageband yazılımını güncelleyen Apple, uygulama içinde düzenlenen şarkıların doğrudan Apple Music Connect’e yüklenmesinin önünü açtı. Connect sayesinde sanatçılar kendilerine dair en güncel haberleri, fotoğrafları ve şarkıları Apple Music’teki takipçileriyle paylaşabiliyor.

GarageBand güncellemesi kulağa ilginç gelse de, bu özelliğin ne kadar kullanışlı olacağı bilinmiyor. Sanatçıların şarkılarını Apple Music Connect’e yükleyebilmeleri için halen iTunes için hazırlanan uygunluk kriterlerini karşılamaları gerekiyor. Özellikle BandCamp ve SoundCloud gibi platformlar üzerinden kolayca şarkı paylaşabilen bağımsız sanatçılar için Apple Music Connect’e şarkı yüklemek, zahmetli bir işlem olacak gibi gözüküyor.

Dijital müzikteki tacını geri alma konusunda oldukça hırslı gözüken Apple, GarageBand ve Apple Music Connect arasındaki entegrasyonuyla çalışmalarını bağımsız sanatçılara kadar yaydığını gösteriyor. Şirket, güncellemeyle Connect’in daha dolu ve canlı bir mecra dönüşmesine de katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Apple Music Connect entegrasyonuna ek olarak, GarageBand güncellemesiyle uygulamanın ses ve tarz kütüphanesi de genişliyor. Özellikle hip-hop ve elektronik müzikle ilgilenenlere geniş fırsatlar sunan yeni GarageBand sürümü, ForceTouch uyumlu kontrol seçeneklerini de beraberinde getiriyor.

İLGİLİ HABERLER