Eğlence

GameX 2011 kapılarını açtı, oyun tutkunlarını bekliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gamex-2011-00001

Dijital eğlence ve oyun sektörünün en önemli fuarları arasında yer alan GameX 2011, İstanbul Harbiye’deki Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde başladı. 4 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak olan fuarda yerli ve yabancı şirketler en yeni ürün ve teknolojilerini sergilerken, oyun tutkunları da dijital oyunlarla tanışacak, ayrıca ödüllü turnuvalarla eğlenme fırsatı bulacak.

GameX’in en büyük özelliklerinden bir tanesi fuar ziyaretçilerinin Sony standında dünyanın merakla beklenen taşınabilir oyun konsolu PlayStation Vita ile tanışma fırsatı yakalayacak olması. Fuarın ana sponsoru olan Sobee Studios İstanbul Kıyamet Vakti, I Can Football, 1 Man 1 Team ve Süpercan oyunlarının yeni sürümlerinin prömiyerini GameX’te yapıyor. Bunların dışında birçok standda ziyaretçileri eğlenceli oyunlar, turnuvalar, ödüllü yarışmalar bekliyor.

GameX’i ziyaret ücretsiz, yapılması gereken tek şey www.gamex.com.tr ya da www.compex.com.tr adreslerine girip ücretsiz davetiye almak. Fuarın öne çıkan ayrıntılarını aşağıdaki basın bülteninde bulabilirsiniz.

Galeri: GameX 2011
[nggallery id=753]

BASIN BÜLTENİ

EĞLENCE DÜNYASINA HEYECANLI BİR YOLCULUK
“GameX 2011 BAŞLADI”

Bugün 70 milyar doları aşan ekonomik büyüklüğü ile dünyanın önemli sektörlerinden biri haline gelen dijital eğlence ve oyun sektörünün en önemli fuarları arasında yerini alan GameX 2011 başladı. Harbiye Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde açılan ve dijital oyun meraklılarının en son teknolojik yenilikleri yerinde göreceği GameX 2011 Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı 4 Aralık 2011 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Bilgisayar ve iletişim teknolojilerini geniş kitleler ile buluşturma misyonuyla 30 yıldır COMPEX Fuarlarını organize eden Rönesans Fuarcılık tarafından düzenlenen GameX 2011,  Türkiye’nin ilk ve tek dijital eğlence ve oyun fuarı olma özelliğini taşıyor. Türk Telekom Grup şirketlerinden Sobee Studios ortaklığı ile düzenlenen fuarda, yerli ve yabancı firmalar, teknolojik yeniliklerini sergilerken, oyun tutkunları dijital oyunların yanında ödüllü turnuvalar ile de keyifli saatler yaşayacaklar. 4 gün sürecek GameX 2011’de dünyayı peşinden sürükleyen birçok dijital oyunun Türkiye prömiyerleri de yapılacak.

GameX 2011’in açılış törenine Rönesans Fuarcılık Başkanı H.İsmet Göksel, Teknosa Genel Müdür Yardımcısı Bülent Gürcan, Toshiba Türkiye Genel Müdürü Aytaç Biter, Sobee Studios Genel Müdürü ve TÜDOF (Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu) Başkanı Mevlüt Dinç ve Türk Telekom Kurumsal İletişim ve Pazarlama Başkanı Erem Demircan başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Rönesans Fuarcılık Başkanı H.İsmet Göksel, dijital eğlence ve oyun sektöründe Türkiye’nin önemli bir rol üstlenmeye başladığını belirterek “Dijital eğlence ve oyun sektörünün büyüklüğü karşısında ülke olarak kayıtsız kalmamız sözkonusu olamaz. Bugün baktığımızda Türkiye’de bu alana 1 milyar dolara yakın bir yatırım yapıldığını görüyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Telekom grup şirketlerinden Sobee Studios işbirliği ile bulunduğumuz coğrafyada ilk ve tek dijital eğlence ve oyun fuarını gerçekleştiriyoruz. Büyük bir potansiyele sahip  bu sektörün Türkiye’de hak ettiği değeri bulacağına inancım tamdır” dedi.

GameX 2011 Uluslararası Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı, Sobee Studios, TTNet, Playstore, TTÇocuk, Tivibu, Avea, Teknosa, Toshiba, Sony, Dell, Alien Ware, Nintendo, Joy Game ve Nfinity Games, Gamebridger, Buddiepay, Gameplus ve  Anybots gibi çok sayıda yerli ve yabancı firmanın katılımıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Dünyanın önde gelen markalarının yeni ürünleri ve teknolojik gelişmelerini sergileme fırsatını bulacakları fuarın 100 bin ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

SOBEE YENİ SÜRÜMLERİYLE FUARDA
Türk Telekom grup şirketlerinden SOBEE Studios, GameX 2011’de; İstanbul Kıyamet Vakti, I Can Football, 1 Man 1 Team ve Süpercan oyunlarında merakla beklenen yeniliklerini oyuncularıyla  buluşturdu. SOBEE tarafından geliştirilmiş ve yüz binlerce kişiye ulaşarak tutku yaratmış her bir oyunun, kendi platformunda oyuncularıyla buluştuğu GameX’de ödüllü turnuvalar yine nefesleri kesecek. I Can Football oyuncularının merakla beklediği I Can Football 2’nin de tanıtımı GameX 2011’de gerçekleştirildi. Sobee’nin desteği ile TTNET tarafından geliştirilen Playstore da ilk kez GameX’te görücüye çıktı. Sobee Studios’un ilk Facebook futbol menajerlik oyunu olarak geliştirdiği 1 Man 1 Team lansmanı da yine ilk kez GameX’de yapıldı.

SONY PLAYSTATION VITA İLK KEZ GameX’te
Sony, dünya lansmanı 22 Şubat’ta gerçekleşecek PlayStation®Vita’yı, ilk kez GameX’te özel olarak sergiledi. Sony ayrıca, dijital eğlence ve oyun tutkunlarına, Dance Star Party, Move Fitness ve After Hours Athletes gibi yeni PlayStation® Move oyunları ile tanışma, 2011’in en önemli oyunu Uncharted 3: Drake’s Deception ile hem Türkçe hem 3D oyun keyfi yaşama, Sony Tablet S ve en son model 3D VAIO’lar ile Sony’nin yarattığı eşsiz 3D dünyasını yakından tanıma fırsatını da sunacak.

TOSHIBA STANDINDA OYUN KASIRGASI
GameX Digital Eğlence ve Oyun Fuarında Toshiba Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri Türkiye Distiribütörü TNB A.Ş. bu yıl farklı bir konsept ile yer alacak. Toshiba Türkiye Distribütörü TNB A.Ş. kendini yarışa hazır hissedenler için  standında kurulu olan simülatörde fuara gelenlere yarışma heyecanı sunarken, dört kez üst üste Türkiye pist şampiyonu olan aynı zamanda BMW Borusan Otomotiv Motorsport Takımı üyesi Aytaç Biter ile yarışma sonucunda finale kalan oyuncular simulatörde yarışma fırsatı bulacak. Zamana karşı en iyi derece yapan katılımcılara, Toshiba’ dan çeşitli ürünler hediye edilecek. Aynı zamanda Aytaç Biter’ in birçok yarışmada kullandığı ve şampiyonluk kazandığı BMW M3 GT yarış otomobili de standta sergilenecek.

JOYGAME STANDI HEDİYE DOLU
Joygame standları fuarın 4 gününde de de oyun, eğlence ve hediyeler ile dolu olacak. Joygame’in 2012’ye damgasını vuracak ZombiRock Çılgın Deney oyunu, henüz çıkmadan GameX’de oyun severlerle buluştu. Fuar süresince düzenlenecek turnuvalarda 4 kişilik ekipler, rakipleriyle galibiyet ve muhteşem ödüller için mücadele edecekler. Joygame standını ziyaret eden herkes ZombiRock’ı test etme şansını bulacak ve tüm ziyaretçiler özel ZombiRock hediyelerinin sahibi olacak. Joygame’in oyun tutkunlarının kalbinde taht kuran oyunu Cengizhan 2’de ilk kez GameX’te görücüye çıkıyor. Oyuncular Lanetli Kilise’de veya 8 Gardiyan Zindanı’nda Cengizhan 2’nin atmosferini hissedebilecek hatta düellolara girip sürpriz hediyeler kazanabilecekler.

NFINITY GAMES POINT BLANK ŞAMPİYONASINA YOLLUYOR
Nfinity Games Uluslararası Point Blank Şampiyonası’nda (PBIC) Nfinity Games Türkiye’yi temsil edecek takım GameX 2011’de seçilecek. Kore veya Tayland’da düzenlenecek turnuvaya gitmek için eleme turları sonucunda finale kalan 7 takım ve son Point Blank Takım Turnuvası’nın şampiyonu olan DYNASTY ekibinin katılımıyla 4 Aralık’taki büyük finalde kozlarını paylaşacaklar.  8 takımın kıyasıya mücadelesine sahne olacak turnuva sonucunda kazanan takıma ayrıca 25.000 TL değerinde ulaşım ve konaklama desteği de sağlanacak. GameX fuarında  Point Blank Standını ziyaret eden tüm katılımcılara binlerce hediye dağıtılacak ve çeşitli eğlenceli etkinliklere katılma imkanı verilecek.  Bununla birlikte Türkiye’nin ilk Bayan Oyun Takımı olan “WarriorLadies”‘in gösteri maçları da fuar süresince izlenebilecek.

TEKNOSA’DAN FUARA ÖZEL KAMPANYALAR
Teknoloji Marketi TeknoSA, GameX 2011’deki 350 metrekarelik standında en gelişmiş teknolojik ürünleri sergileyecek. Fuara özel kampanyalar da düzenleyecek olan TeknoSA, fuar ziyaretçilerine uygun fiyatlı ürünlerini sunacak.

PIXELPLUS GameX’in SOSYAL MEDYA SPONSORU
Dijital pazarlama ve sosyal medya ajansı Pixelplus Interactive, GameX 2011 Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı’nın “Sosyal Medya Sponsoru” oldu. Pixelplus, oyun severlerin Facebook, Twitter gibi sosyal medyada etkili bir iletişim içinde olmasını sağlıyor.

Keyifli bir hafta sonu geçirmek ve dijital dünyanın eğlencesine katılmak isteyenler “GameX 2011 Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı” davetiyelerini www.compex.com.tr ve www.gamex.com.tr web adreslerinden ücretsiz olarak alabilecekler.

İLGİLİ HABERLER